Minister zostal v nemom úžase nad tým, ako sa zachoval tento vojak

NETKY.SK • 11 September 2020, 16:52 • 2 min
Minister zostal v nemom úžase nad tým, ako sa zachoval tento vojak

Hrdinsky sa správal profesionálny vojak, ktorý bol svedkom dopravnej nehody. V horiacom aute neváhal riskovať vlastný život.

slovakia

left justify in out

Ide o príslušníka 23. motorizovaného práporu Trebišov. "Vojak 2. stupňa Jakub Lendač dnes v oblasti Krásnohorského podhradia približne o 11.00 h pomohol bezprostredne po autonehode mužovi – onkologickému pacientovi,“  povedala hovorkyňa Ministerstva obrany SR Martina Kovaľ Kakaščíková.

 

Dodala, že vojak zariadil, aby bol pacient odsunutý do bezpečia. Čelil totiž nástrahám horiaceho auta. Vojak následne privolal záchranárov a hasičov.

 

 

Profesionalita vojaka veľmi potešila aj ministra obrany Jaroslava Naďa. "Chcem oceniť mimoriadne pohotový a ľudský prístup vojaka Jakuba Lendača. S chladnou hlavou bez váhania pomohol človeku, ktorý to v stresujúcej a náročnej situácii potreboval. Má môj rešpekt a vďaku," povedal s hrdosťou šéf rezortu obrany.

 

Jakub Lendač sa pri nehode ocitol náhodou, keďže sa práve vracal z Centra výcviku Lešť do domovskej posádky 23. motorizovaného práporu v Trebišove.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Michal redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies