Sólymos podáva demisiu kvôli incidentu s alkoholom

NETKY.SK • 23 Január 2020, 12:05 • 2 min
Sólymos podáva demisiu kvôli incidentu s alkoholom

BRATISLAVA - László Sólymos (Most-Híd) končí vo funkcii ministra životného prostredia. Uviedol to dnes na tlačovom brífingu v súvislosti s incidentom, keď ho v stredu, 22. januára podvečer zadržala po výtržnostiach polícia. Sólymos sa ospravedlnil a tiež uviedol, že ho mrzí, že jeho štvorročná práca na rezorte končí takýmto incidentom.

slovakia

left justify in out

Sólymos pod vplyvom alkoholu

Šéf envirorezortu bol podľa medializovaných informácií pod vplyvom alkoholu a v ázijskej reštaurácii na Laurinskej ulici v centre hlavného mesta slovne a fyzicky napadol spoločne s ďalším mužom personál. Hovorca bratislavskej krajskej polície Michal Szeiff informoval, že po vykázaní jeden z mužov poškodil a rozbil sklenenú výplň vchodových dverí reštaurácie.

 

img

László Sólymos

 

Sólymos sa rozhodol niesť dôsledky svojho konania
Strana Most-Híd rešpektuje rozhodnutie ministra Sólymosa odstúpiť. Podľa nej sa rozhodol sa niesť dôsledky svojho konania a prijal politickú zodpovednosť. "Je nám ľúto, čo sa stalo. Vieme, že László Sólymos prežíva jedno z najťažších období svojho života. Okrem toho, že sme politici, sme aj ľudia," uviedla hovorkyňa Mostu-Híd Klára Magdeme.

 

Výtržníctvo a poškodenie cudzej veci
"Po príchode hliadka dvoch mužov - L.S. a Z.S. obmedzila na osobnej slobode a eskortovala na policajné oddelenie. Poškodením sklenenej výplne dverí bola spôsobená škoda vo výške približne tisíc eur a zároveň bol jeden zamestnanec reštaurácie prevezený k ošetreniu do jednej z bratislavských nemocníc. Poverený príslušník Okresného riaditeľstva PZ v Bratislave I začal v tejto súvislosti trestné stíhanie vo veci trestného činu výtržníctva a vo veci trestného činu poškodzovania cudzej veci. Po vykonaní potrebných úkonov boli obaja muži prepustení," informoval Szeiff.

 

Vyjadrenie Lászla Sólymosa
"Zažívam veľmi ťažké obdobie vo svojom rodinnom živote. V tejto zložitej a vypätej emočnej situácii som sa zachoval zle a pre mňa osobne nezvyčajne. Som jednoducho človek a zlyhal som. Majiteľom reštaurácie sa ospravedlňujem a všetky škody, ktoré som spôsobil, uhradím. Ospravedlňujem sa každému, koho sa moje včerajšie správanie právom dotklo. Ospravedlňujem sa svojej rodine, kolegom na ministerstve, spolustraníkom aj verejnosti. Som pripravený niesť za svoje včerajšie zlyhanie zodpovednosť. Je mi ľúto, že moja štvorročná tvrdá práca je ukončená jedným chybným krokom. Dnes podávam demisiu," povedal vo svojom tlačovom vyhlásení László Sólymos.

 

Sólymos sa venoval najmä týmto témam
Sólymos bol ministrom životného prostredia od roku 2016. Počas svojho úradovania sa venoval najmä zmenám v oblasti odpadového hospodárstva, ochrany ovzdušia, ochrany prírody a podzemných vôd. Legislatívne zmeny presadil aj v oblasti ochrany pôvodných rastlinných a živočíšnych druhov na Slovensku.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

🇸🇰️Ďalší obrovský úspech Lászlóa Sólymosa a výnimočná správa pre Slovensko! Parlament dnes definitívne schválil zákon o zálohovaní plastových fliaš a plechoviek. Teraz je na rade nový zákon o ochrane prírody, ktorý zakáže plošné výruby a dá reálne právomoci ochranárom prírody. 🌲🌳♻️ 🇭🇺Sólymos László újabb óriási sikere és kiváló hír Szlovákiának! A parlament ma végérvényesen elfogadta a műanyag palackok és a fém üdítősdobozok visszváltós rendszerét. Most az új környezetvédelmi törvény van soron, amely tiltja a tarvágásokat és reális jogkörökkel ruházza fel a környezetvédőket.🌳🌲♻️ #nature #environment #environmentallyfriendly

Príspevok, ktorý zdieľa Most-Híd (Híd-Most) (@most_hid_official),



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristian Kubis
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies