Minister Žiga: Smerovanie slovenského hospodárstva určíme v strategickom dokumente

NETKY.SK • 23 Január 2018, 12:23 • 2 min
Minister Žiga: Smerovanie slovenského hospodárstva určíme v strategickom dokumente

Bratislava 23. januára (TASR) – Slovensko je priemyselná krajina, a preto je dôležité dokázať sa prispôsobiť zmenám v tejto oblasti. To je jeden z dôvodov, prečo Ministerstvo hospodárstva (MH) SR pripravuje stratégiu hospodárskej politiky do roku 2030. Načrtol ju v utorok na konferencii Slovenskej obchodnej a priemyselnej komory (SOPK) šéf rezortu hospodárstva Peter Žiga (Smer-SD).

slovakia

left justify in out

Na Slovensku podľa neho chýba ucelená koncepcia hospodárskej politiky, a preto iniciuje vznik stratégie. "Stratégia mapuje postavenie SR v rámci EÚ a globálnych trendov, identifikuje oblasti, ktoré sú významné z hľadiska zabezpečenia makroekonomickej stability, rozvoja podnikania, vyššieho a trvalo udržateľného rastu hospodárstva a zamestnanosti ako garancie sociálneho rozvoja," priblížil minister.

 

"Dôležitým aspektom spracovania tohto strategického dokumentu je aj očakávaný vývoj priemyslu v nadväznosti na koncept Priemysel 4.0. v nasledujúcich rokoch, ktorý so sebou prináša nové výzvy, na ktoré bude musieť reagovať aj Slovenská republika," opísal minister ďalšie dôvody vytvorenia ucelenej stratégie.

 

Za dôležité považuje rezort hospodárstva aj podporu podnikateľského prostredia, v ktorom chce pokračovať aj v tomto roku, a to prijatím ďalšieho antibyrokratického balíčka. Medzi niektoré z opatrení v tomto balíčku patrí podľa ministra "napr. zjednodušenie administratívy pre podnikateľov pri vstupe do systému duálneho vzdelávania či zrušenie povinnosti každoročného podpisovania vyhlásenia k uplatňovaniu nezdaniteľnej časti základu dane."

 

Na stratégii vývoja slovenského hospodárstva spolupracujú okrem zástupcov štátnej správy, Úradu podpredsedu vlády pre investície a informatizáciu (ÚPVII), zástupcov vedy a výskumu aj zástupcovia SOPK.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies