Minister zdravotníctva vyhlásil okamžitý zákaz vývozu českých liehovín

NETKY.SK • 21 September 2012, 06:36 • 2 min
Minister zdravotníctva vyhlásil okamžitý zákaz vývozu českých liehovín

Minister zdravotníctva vyhlásil okamžitý zákaz vývozu českých liehovín - Politika Český minister zdravotníctva Leoš Heger vyhlásil dnes okamžitý zákaz vývozu tvrdého alkoholu z ČR, oznámil spravodajský server novinky. cz.

slovakia

left justify in out

img

Český minister zdravotníctva Leoš Heger vyhlásil včera okamžitý zákaz vývozu tvrdého alkoholu z ČR, oznámil spravodajský server novinky.cz. 
      Minister vydal nariadenie krátko po tom, ako mu takýto krok odporučila vláda premiéra Petra Nečasa na dnešnom podvečernom mimoriadnom zasadnutí. 
      Zákaz sa s okamžitou platnosťou vzťahuje na export alkoholu s 20-percentným a vyšším obsahom etanolu. V platnosti zostávajú doterajšie podmienky prohibície na území ČR. 
      S požiadavkou na zákaz vývozu alkoholu do členských krajín Európskej únie sa na Prahu obrátila v stredu Európska komisia s tým, že ak česká strana nevyhovie, prijme nevyhnutné opatrenia sama.
      Premiér Nečas na tlačovej konferencii uviedol, že Brusel chcel kvôli otravám metanolom zakázať vývoz alkoholu z ČR až na dva mesiace. Česká vláda sa podľa neho preto rozhodla reagovať ako prvá, aby mohla neskôr exportnú bariéru znovu sama odstrániť. 
      Podľa Hegera bude môcť ČR pružnejšie reagovať pri rušení zákazu, keďže sa preň rozhodla sama a nečakala na krok Bruselu.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies