Minister zdravotníctva navštívil súkromnú nemocnicu v Šaci

NETKY.SK • 2 December 2016, 14:32 • 2 min
Minister zdravotníctva navštívil súkromnú nemocnicu v Šaci

KOŠICE - Minister zdravotníctva SR Tomáš Drucker navštívil dnes Nemocnicu Košice-Šaca, a.s., 1. súkromná nemocnica. S vedením nemocnice a predstavenstva AGEL SK absolvoval prehliadku nového operačného centra a špeciálnej magnetickej rezonancie. Informovala o tom tlačová hovorkyňa AGEL SK Marta Csergeová.

slovakia

left justify in out

Nemocnica v Šaci otvorila moderné operačné centrum ešte vlani na jeseň. Minister zdravotníctva prejavil záujem najmä o tzv. anestéziologický stroj, ktorý automaticky mieša anestetiká, čím odbúrava možnosť zlyhania ľudského faktora. Má v sebe aj monitoring základných životných funkcií a zabezpečuje odsávanie inhalačných anestetík, čiže ich počas uspávania pacienta nechtiac neinhaluje aj zdravotnícky personál.

 

Vďaka špeciálnej magnetickej rezonancie, ktorú uviedli do prevádzky v polovici tohto roka, sa šačianska nemocnica stala jedinou na Slovensku, ktorá má vďaka otvorenému magnetu možnosť vyšetrovať pacientov s klaustrofóbiou alebo morbídnou obezitou, ako aj malé deti, ktoré počas vyšetrenia môže rodič držať za ruku. Samozrejmosťou je aj využitie anestézy počas vyšetrenia.

 

Nemocnica v Šaci, ktorá je členom skupiny AGEL, poskytuje zdravotnú starostlivosť pre spádovú oblasť približne 120.000 obyvateľov. V lete tohto roku ako jediná na Slovensku získala prestížny titul Medicínske centrum excelentnosti Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA).

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies