Minister zdravotníctva hľadá nových členov predstavenstva VšZP

NETKY.SK • 5 August 2016, 13:06 • 2 min
Minister zdravotníctva hľadá nových členov predstavenstva VšZP

BRATISLAVA - Minister zdravotníctva Tomáš Drucker ako vykonávateľ akcionárskych práv vo Všeobecnej zdravotnej poisťovni (VšZP) vyhlásil výberové konanie na obsadenie funkcií troch členov jej predstavenstva. Ako ministerstvo uvádza na svojej internetovej stránke, od uchádzačov žiada okrem iného bezúhonnosť, vysokoškolské vzdelanie druhého stupňa ekonomického alebo právnického smeru, prípadne v odbore zhodnom alebo príbuznom oblasti činnosti VšZP.

slovakia

left justify in out

Vyžaduje tiež najmenej päťročnú prax v oblasti finančného trhu alebo zdravotného poistenia a taktiež päť rokov praxe v riadiacich funkciách, pričom najmenej tri roky musel nádejný uchádzač stráviť ako riadiaci pracovník v spoločnostiach v oblasti finančného trhu alebo zdravotného poistenia. Musí tiež ovládať zdravotnícku legislatívu, Obchodný zákonník a špecifiká manažmentu.

 

Uchádzači o post v predstavenstve VšZP tiež musia predložiť projekt o koncepcii a rozvoji financovania verejného zdravotníctva s posúdením aspektu viaczdrojového financovania, ktorý musí mať najmenej desať strán formátu A4. Prihlásiť sa musia stihnúť do 25. augusta 2016.


VšZP je najväčšou zdravotnou poisťovňou na Slovensku. Jej 100-percentným akcionárom je štát, akcionárske práva vykonáva ministerstvo zdravotníctva. K 1. januáru tohto roku evidovala takmer 3,3 milióna poistencov, čo predstavuje 63,4 % poistencov na Slovensku. V roku 2010 sa VšZP zlúčila so Spoločnou zdravotnou poisťovňou.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona