Minister zdravotníctva Drucker sa stretne so sestrami, chce hľadať dohodu

NETKY.SK • 29 Marec 2016, 21:35 • 2 min
Minister zdravotníctva Drucker sa stretne so sestrami, chce hľadať dohodu

BRATISLAVA - Nový minister zdravotníctva Tomáš Drucker (nominant Smeru-SD) plánuje v nadchádzajúcich dňoch stretnutia so zástupcami sesterskej komory aj odborov.

slovakia

left justify in out

"Mám záujem, aby sme našli konsenzus a dohodu," avizoval po dnešnom uvedení do úradu premiérom Robertom Ficom (Smer-SD).

 

Šéf rezortu si chce zástupcov sestier vypočuť a skvalitniť o ich názory programové vyhlásenie vlády v oblasti zdravotníctva. Čo sa týka požiadaviek sestier, chce hľadať dohodu, ktorá bude udržateľná pre verejné financie i pre vzťah sestier s ministerstvom aj spoločnosťou.

 

O tom, či sa otvorí otázka platov sestier, Drucker polemizovať nechcel. Najprv sa musí podľa svojich slov oboznámiť s problematikou. Považuje však za dôležité vytvoriť pre zamestnancov v sektore také podmienky, ktoré posilnia ich dôstojnosť. Chce tiež, aby boli radi, že pracujú na Slovensku.

 

Sesterská komora avizovala, že od nového ministra očakáva systémové zmeny či prinavrátenie dôvery rezortu.

 

Prezidentka komory Iveta Lazorová mu ponúkla odborné kapacity pri tvorbe programového vyhlásenia vlády v časti zdravotníctvo. Šéfka sesterských odborov Monika Kavecká očakáva, že sa Drucker zasadí o návrat sestier, ktoré odišli pre hromadné výpovede, do nemocníc.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies