Minister zdravotníctva Čislák privítal dohodu vedenia FNsP a zamestnancov

NETKY.SK • 17 Apríl 2015, 11:27 • 2 min
Minister zdravotníctva Čislák privítal dohodu vedenia FNsP a zamestnancov

ŽILINA – Minister zdravotníctva Viliam Čislák privítal konečnú dohodu vedenia Fakultnej nemocnice s poliklinikou (FNsP) Žilina so zamestnancami v zmysle podmienok, o ktorých rokoval počas návštevy žilinskej nemocnice. TASR o tom dnes informovala riaditeľka Komunikačného odboru Ministerstva zdravotníctva (MZ) SR Zuzana Čižmáriková.

slovakia

left justify in out

Informácia o novej dohode podľa nej len potvrdila predchádzajúce vyjadrenia ministra zdravotníctva, že príčinou situácie, ktorá vznikla na jednom z pracovísk FNsP Žilina, bola okrem zásahu exministra zdravotníctva Ivana Uhliarika ešte v roku 2011, aj nedostatočná vzájomná komunikácia. "Oceňujem konečnú dohodu, ktorá je predpokladom úspešného napredovania FNsP Žilina. Túto skutočnosť vnímam pozitívne, najmä s prihliadnutím na kvalitné poskytovanie zdravotnej starostlivosti pacientom a ich pokojné absolvovanie diagnostiky a liečby. Na fakt, že prioritný musí byť pre obe strany pacient, som upozorňoval aj počas návštevy v Žiline," zdôraznil minister Čislák v reakcii na informáciu o dohode vedenia FNsP a zamestnancov.

 

Riaditeľka Komunikačného odboru MZ SR doplnila, že so zabezpečením kvalitnej zdravotnej starostlivosti súvisí aj komplexná modernizácia interného monobloku vo FNsP Žilina, a to na základe finančnej dotácie vo výške takmer 600.000 eur v zmysle uznesenia vlády SR.

 

Zástupcovia odborových organizácií z FNsP Žilina sa vo štvrtok (16. 4.) na 11-hodinovom rokovaní dohodli s vedením nemocnice, že 64 sestier a desať lekárov dnes stiahne výpovede. "Kríza v žilinskej nemocnici v zmysle výpovedí sestier a lekárov je v tejto chvíli zažehnaná. Práve podpísanie dohody je pre nás začiatok. Čaká nás veľa práce, mňa aj mojich kolegov. Je to nový začiatok a ideme pracovať, aby sme túto nemocnicu dostali tam, kam patrí," povedal po rokovaní riaditeľ FNsP Žilina Pavol Drugaj.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona