Minister zdravotníctva chce zmeniť poistenie: Žiadne čakanie u lekára, samostatná posteľ v nemocnici

NETKY.SK • 15 Apríl 2016, 10:57 • 2 min
Minister zdravotníctva chce zmeniť poistenie: Žiadne čakanie u lekára, samostatná posteľ v nemocnici

BRATISLAVA - Nový minister zdravotníctva Tomáš Drucker uvažuje o zmene poistenia. Pacientom by sa tak otvorili služby, na ktoré sú zvyknutí ľudia iba v súkromných zariadeniach.

slovakia

left justify in out

Prísť k lekárovi a nečakať ani štvrťhodinu. Mať v nemocnici vždy samostatnú izbu. Zbavovať sa napätia a stresu u psychológa. Aj tieto služby by si mohli Slováci "namiešať" v balíčku zdravotného poistenia, ak by prešlo nominálne poistenie. Informuje o tom denník Hospodárske noviny.

 

Práve o ňom uvažuje minister Tomáš Drucker. Financovanie zdravotníctva je podľa ministra zatiaľ len na pleciach štátu. To nie je z dlhodobého hľadiska udržateľné. Analytici to považujú za veľký krok vpred.

 

"Teší ma, že o pán minister pozná a že sa pre nominálne poistenie nadchol," reagoval analytik Stredoeurópskeho inštitútu zdravotnej politiky Tomáš Szalay, podľa ktorého by to znamenalo, že by si ľudia kupovali poistku.

 

Takýto systém funguje v Holandsku, poistenec si pritom vyberá z portfólia zdravotných poisťovní konkrétny produkt.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies