Minister zahraničných vecí Rex Tillerson pricestoval na návštevu Ukrajiny

NETKY.SK • 9 Júl 2017, 13:00 • 2 min
Minister zahraničných vecí Rex Tillerson pricestoval na návštevu Ukrajiny

KYJEV - Americký minister zahraničných vecí Rex Tillerson pricestoval dnes na návštevu Ukrajiny.

slovakia

left justify in out

Cieľom jeho cesty je potvrdiť podporu ukrajinskej vláde v jej úsilí o riešenie situácie na východe Ukrajiny, kde už viac ako tri roky trvá ozbrojený konflikt medzi ukrajinskými vládnymi silami a proruskými separatistami.

 

Tillerson sa dnes stretol aj s ukrajinským prezidentom Petrom Porošenkom, a to len 48 hodín po tom, čo sa v nemeckom Hamburgu zúčastnil stretnutia amerického prezidenta Donalda Trumpa s jeho ruským náprotivkom Vladimirom Putinom.

 

Tillersonova návšteva Ukrajiny prichádza podľa agentúry AP v čase, keď sa Spojené štáty usilujú zohrávať významnejšiu úlohu v úsilí o ukončenie konfliktu na východe Ukrajiny, ktorý si doposiaľ vyžiadal približne 10.000 životov.

 

Tillerson v piatok vymenoval bývalého veľvyslanca USA pri NATO Kurta Volkera za osobitného predstaviteľa pre Ukrajinu, ktorého úlohou bude koordinovať úsilie Washingtonu o urovnanie konfliktu na východe Ukrajiny na základe minských dohôd.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Štefunková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies