Minister zahraničných vecí Nemecka Zygmut Gabriel ukázal Porošenkovi jeho miesto

NETKY.SK • 18 Február 2018, 20:26 • 2 min
Minister zahraničných vecí Nemecka Zygmut Gabriel ukázal Porošenkovi jeho miesto

MNÍCHOV Na konferencii v Mníchove o bezpečnosti v spore kvôli postoju k Rusku vystúpili minister zahraničných vecí Nemecka Zygmut Gabriel a prezident Ukrajiny Petro Porošenko. Jeden vzyval k rozvoju vzájomne výhodnej spolupráce s Moskvou. Druhý - k vylúčeniu Ruska z "párnej hry". Nie je ťažké odhadnúť, kto bol proti Rusku. Informuje RG.ru.

slovakia

left justify in out

"Ani politika, ani podnikanie nemôžu existovať oddelene od hodnôt. V dnešnej politike Moskvy nie je miesta pre čestnú hru. Preto Ruská vlajka nie je na zimných Olimpijských hrách 2018," povedal Porošenko na konferencii o bezpečnosti v Mníchove. Okrem toho on vyzval na všeobecný zákaz ruskej vlajky.

 

Po vyhláseniach Porošenka účastníci konferencie počuli diametrálne odlišné závery a výzvy. Na stretnutí so zástupcami ruských a nemeckých obchodných kruhov Gabriel neskrýval, že celkovo nesúhlasí s ukrajinským prezidentom.

 

"Vláda Nemecka má v úmysle zlepšiť vzťahy s Ruskom. Samozrejme, existujú rôzne uhly pohľadu, ale napriek tomu, je Rusko náš veľký eurósky sused. Je to krajina, s ktorou chceme stabilitu na našom kontinente a lepší vzťah," vysvetlil pozíciu nemeckej strany minister zahraničných vecí Nemecka.

 

Podľa jeho slov, Berlín je pripravený krok za krokom zrušiť protiruské sankcie. "Musíme dosiahnuť prímerie na Ukrajine. Považujem správnou myšlienku ruského prezidenta o modrých prilbách na Donbase. Ak sa to podarí, začneme postupne rušiť sankcie," zdôraznil Gabriel .



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies