Minister vnútra vylúčil deportáciu utečencov-kriminálnikov do Sýrie

NETKY.SK • 15 August 2016, 08:00 • 2 min
Minister vnútra vylúčil deportáciu utečencov-kriminálnikov do Sýrie

BERLÍN - Návrat sýrskych utečencov, ktorí sa dopustia trestného činu, do ich vlasti je vylúčený, uviedol nemecký minister vnútra Thomas de Maiziere v nedeľu pre noviny Der Tagesspiegel.

slovakia

left justify in out

"Pokiaľ v Sýrii nebude mier, nie je to možné," povedal minister. "Do oblastí občianskej vojny nebudeme nikoho vyhosťovať. Bodka," zdôraznil podľa tlačovej agentúry DPA.

 

De Maiziere minulý týždeň predložil návrhy bezpečnostných opatrení, ktoré majú znížiť hrozbu teroristických útokov v Nemecku. Jedným z nich je zrýchlená deportácia cudzincov, ktorí spáchajú trestné činy, a osôb dôvodne podozrivých z terorizmu.

 

Šéf nemeckého rezortu vnútra obhajoval vyhosťovanie afganských občanov. "Nemeckí vojaci a policajti sa spolu s afganskými kolegami každodenne usilujú o väčšiu bezpečnosť v Afganistane. Súčasne mladí Afganci a Afganky opúšťajú svoju krajinu a hľadajú lepšiu budúcnosť v Európe. To táto krajina nezvládne. Takto to nejde," vyhlásil de Maiziere s tým, že na rozdiel od Sýrie sú v Afganistane regióny, ktoré sú pokladané za bezpečné pre návrat utečencov.

 

Politik nemeckých Zelených Boris Palmer sa nedávno postaral o rozruch návrhom na vyhosťovanie násilníckych sýrskych utečencov späť do ich krajiny, ktorú už vyše päť rokov sužuje vojna. Jeho slová o potrebe preskúmať, či nie sú aj v Sýrii bezpečné oblasti, sa stretli so všeobecnou kritikou.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies