FOTO Minister Kaliňák ocenil našich medailistov z Ria

NETKY.SK • 17 August 2016, 17:40 • 2 min
FOTO Minister Kaliňák ocenil našich medailistov z Ria

BRATISLAVA - Členov Športového centra polície slovenských vodných slalomárov Ladislava a Petra Škantárovcov a Mateja Beňuša ocenil v stredu za ich medailové úspechy na OH v Riu de Janeiro minister vnútra a podpredseda vlády Slovenskej republiky Róbert Kaliňák.

slovakia

left justify in out

Kaliňák odmenil úspešných reprezentantov a riaditeľa Športového centra polície Mariána Kukumberga čestnými plaketami ministerstva vnútra Slovenskej republiky. "Na vrchole ľadovca stoja individuálni športovci, nielen vodní slalomári, ale aj strelci sú svetovou špičkou. Je to skvelý vzor pre mladých. Som veľmi rád, že im máme možnosť zablahoželať, nie je to úplne moja zásluha alebo ministerstva vnútra, ale predovšetkým vedenia Športového centra polície pána Kukumberga a Juraja Minčíka. Svojich chlapcov najlepšie pripravili," vyjadril sa k úspechu pod piatimi kruhmi minister vnútra.

 

"Je to príjemná povinnosť byť ocenený. Môžem si za to sám. Stále mi ešte pomaly dochádza, že mám medailu z olympiády. S rodinou sme to doma ešte raz prežívali," povedal s úsmevom strieborný Matej Beňuš. Príjemné dozvuky svojho úspechu si začínajú uvedomovať aj bratranci Škantárovci. "S odstupom času si to viac užívame, aj si to uvedomujeme, že sa nám to podarilo," povedal Peter. Podobne to vidí aj mladší zo slalomárskej dvojice Ladislav: "Priznávam, že sme si s Peťom nahrali víťaznú jazdu do mobilu a veľakrát si ju pozrieme. Sú to úžasné pocity. Bol to nezabudnuteľný zážitok. S odstupom času si pri mediálnych výstupoch uvedomujeme, že sa nám podaril veľký výsledok."

 

Ocenený bol aj tréner vodných slalomárov Juraj Minčík, ktorý si z rúk ministra vnútra prebral pamätnú medailu. "O tom to je, vyhľadávanie talentov, vytvorenie ideálnych podmienok. Toto sú výsledky Športového centra polície a som veľmi rád, že pred niekoľkými rokmi padlo rozhodnutie, v ktorom sa začíname venovať aj masovejším športom. Máme za nimi ďalšie mladé generácie, štvorkajak ešte len pôjde na olympiáde. Máme tiež juniorský štvorkajak s medailou z majstrovstiev sveta, máme mladších dorastencov, ktorí sú veľmi dobrí," pochválil činnosť centra Kaliňák.

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies