Minister vnútra ČR Chovanec: Robíme maximum pre odhalenie anonymných vydieračov

NETKY.SK • 25 November 2014, 19:02 • 2 min
Minister vnútra ČR Chovanec: Robíme maximum pre odhalenie anonymných vydieračov

PRAHA - Páchatelia, ktorí v uplynulých dňoch poslali zo zahraničia poštové zásielky obsahujúce jed v smrteľnom množstve ministrom vnútra i financií ČR, zrejme začali stupňovať svoje hrozby. Niektoré české médiá dostali e-mail, v ktorom hrozia útokmi v predvianočnom období, informoval dnes verejnoprávny Český rozhlas a ďalšie české médiá.

slovakia

left justify in out

Minister vnútra ČR Milan Chovanec v reakcii uviedol, že spomedzi množstva podozrivých obálok v ostatnom období boli nebezpečné iba dve, adresované šéfom rezortov vnútra a financií. Ostatné poštové zásielky, ktoré boli adresované napríklad na Úrad vlády ČR alebo do prezidentskej kancelárie, obsahovali neškodný biely prášok.
     

V teraz rozšírenom e-maili je vraj zmienka o tom, že podobnú obálku dostali aj predseda vlády ČR a prezident policajného zboru. Chovanec to však označil za dezinformáciu, ktorá sa nezakladá na pravde. "Nič podobného sa nestalo," konštatoval. V rovnakom zmysle reagoval aj samotný premiér Bohuslav Sobotka.
     

Hrozbu anonymného vydierača či vydieračov však český minister vnútra berie veľmi vážne. "Nepodceňujeme to. Nepodceňovali sme to ani v prípade vydierača, ktorý hrozil infiltráciou eboly. Polícia pracuje tak, aby sme boli efektívni a schopní páchateľa odhaliť, chytiť a postaviť pred súd, pretože presne tam patrí," vyhlásil  Chovanec.
     

Podľa vlastných slov by bol nerád, aby v krajine vypukla v predvianočnom období panika. Ubezpečil, že všetky bezpečnostné zložky i tajné služby na prípade intenzívne pracujú. "Sú na to nasadené všetky možné prostriedky, tak ľudské, ako aj materiálne, aby sme páchateľa zadržali a dostali pred súd. Toto je minimálne trestný čin všeobecného ohrozenia, za ktorý hrozí trest až osem rokov väzenia," dodal český minister vnútra.
     

Chovanec nechcel vylúčiť ani potvrdiť, že by za oboma prípadmi vydierania českého štátu mohla byť tá istá skupina ľudí.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies