Minister v Holandsku rezignoval po kolapse pri debate o koronavíruse

NETKY.SK • 19 Marec 2020, 21:50 • 2 min
Minister v Holandsku rezignoval po kolapse pri debate o koronavíruse

HAAG - Holandský minister zdravotníctva Bruno Bruins vo štvrtok podal demisiu po tom, čo počas debaty v parlamente o pandémii nového koronavírusu skolaboval od vyčerpania, ako sám neskôr uviedol. Informovala o tom tlačová agentúra AFP.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Bruins, ktorý mal na starosti aj riešenie pandémie, v stredu neskoro večer omdlel, keď stál pri rečníckom pulte v parlamente, a museli mu pomôcť postaviť sa.

 

Psychická záťaž pre všetkých

"Kráľ prijal jeho rezignáciu s pochvalným uznaním a vďakou za veľkú a dôležitú službu, ktorú odviedol" pre Holandsko, napísal kráľovský palác vo vyhlásení.

 

Bruins v stredu po kolapse uviedol, že ho "postihli mdloby z vyčerpania po týždňoch intenzívnej práce", ale dodal, že sa už cíti lepšie a vráti sa do práce.

 

 

Vláda holandského premiéra Marka Rutteho je pod tlakom za to, že na začiatku výskytu ochorenia COVID-19 spôsobeného novým koronavírusom reagovala pomaly, ako tvrdia kritici.

 

Rutte medzitým nariadil zatvorenie škôl a reštaurácií, aby zmiernil túto krízu. Holandsko hlásilo zatiaľ 2460 prípadov nákazy koronavírusom vrátane 76 úmrtí.

 

Prisľúbil zásoby

Premiér Rutte išiel vo štvrtok do supermarketu, kde sľúbil Holanďanom, že nenastane nedostatok jedného hlavného druhu tovaru - toaletného papiera.

 

"Máme ho dosť... môžete sa všetci vyprázdňovať desať rokov," povedal Rutte.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies