Minister úradu maďarskej vlády: Nemecko chce nanútiť Európe prijatie migrantov

NETKY.SK • 5 November 2015, 17:08 • 2 min
Minister úradu maďarskej vlády: Nemecko chce nanútiť Európe prijatie migrantov

BUDAPEŠŤ - Nemecko chce Európe nanútiť svoju vôľu, aby prijala prisťahovalcov. Maďarsko takýto krok odmieta, povedal dnes v Budapešti minister riadiaci úrad vlády János Lázár.

slovakia

left justify in out

Podľa spravodajského servera Vs.hu minister zdôraznil, že jeho krajina nechce svet, v ktorom by nemecké rozhodnutie bolo povinné pre všetky krajiny. "Je nepredstaviteľné, aby v Maďarsku bolo povinné presídľovanie. Nestretol som žiadneho voliča, ktorý by povedal, aby kohokoľvek presídlili do jeho obce, či mesta," poznamenal Lázár.

 

Maďarsko je podľa slov ministra pod obrovským tlakom, aby jeho vláda prijala kvóty na prerozdelenie utečencov. "O tom musí rokovať parlament, pričom je dôležité, aby v tejto otázke existovalo celonárodné zomknutie," dodal s poznámkou, že z tohto pohľadu je dôležitá petícia, ktorú k tejto otázke iniciovala v stredu vládnuca strana Fidesz.

 

Lázár informoval, že doposiaľ eviduje Maďarsko 40.000 žiadostí o vrátenie migrantov, z ktorých maďarská vláda nechce prijať ani jedného.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona