Minister spravodlivosti verí, že posledný deň sa prihlásia ďalší kandidáti na ústavných sudcov

NETKY.SK • 5 Marec 2019, 06:17 • 2 min
Minister spravodlivosti verí, že posledný deň sa prihlásia ďalší kandidáti na ústavných sudcov

BRATISLAVA – Minister spravodlivosti Gábor Gál vyzval uchádzačov o post ústavného sudcu, aby sa nevzdali svojej kandidatúry na túto funkciu.

slovakia

left justify in out

Urobil tak deň predtým, ako uplynie termín na prihlásenie kandidátov. "Nechcem sa k tejto téme vyjadrovať ako politik, ale ako minister spravodlivosti, ktorý mesiace pracoval na tom, aby proces voľby prebehol transparentne a na úrovni. Bol by som rád, aby kvalitní uchádzači nevzdali tento dôležitý boj," vyhlásil Gál, ktorý verí, že ešte v posledný deň na zozname kandidátov pribudnú ďalšie mená.

 

img

Od 16. februára zostali na Ústavnom súde SR pôsobiť iba štyria sudcovia z trinástich po tom, čo parlament nezvolil ani jedného kandidáta na tento post. Opakovaná voľba kandidátov na sudcov ústavného súdu je naplánovaná na marcovú schôdzu parlamentu, pričom kandidáti ešte pred hlasovaním absolvujú verejné vypočutie. V súčasnosti je prihlásených jedenásť kandidátov. Oprávnené inštitúcie či jednotlivci môžu predkladať návrhy do utorka 5. marca do 16:00.

 

img
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies