Minister spravodlivosti odstúpil po krvavom zásahu proti demonštrantom

NETKY.SK • 22 Február 2011, 07:59 • 2 min
Minister spravodlivosti odstúpil po krvavom zásahu proti demonštrantom

Minister spravodlivosti odstúpil po krvavom zásahu proti demonštrantom

slovakia

left justify in out

img

Líbyjský minister spravodlivosti Mustafá Muhammad Abdal Džalál odstúpil z funkcie pre "neprimerané použitie sily" proti protestujúcim. Informovali o tom dnes súkromné líbyjské noviny Kúríná.
      Správa na webovej stránke novín www.quryna.com uvádza, že minister im rezignáciu oznámil telefonicky. Oficiálne miesta ju zatiaľ /libyardili.
      Protivládne protesty v Líbyi vypukli dnes aj v meste Rás Lánúf, kde sa nachádza ropná rafinéria a petrochemický komplex, uviedli noviny s odvolaním sa na zamestnancov, podľa ktorých pracovníci a miestni obyvatelia vytvárali osobitné výbory s cieľom zabrániť škodám.
      Združenie líbyjských moslimských duchovných medzitým vydalo vyhlásenie, podľa ktorého je povinnosťou všetkých moslimov vzbúriť sa proti líbyjskému vedeniu.
      "Prejavili absolútnu arogantnú beztrestnosť, pokračujú v krvavých zločinoch proti ľudskosti a dokonca ich zintenzívnili. Tým preukázali absolútnu nevernosť usmerňovaniu Boha a jeho drahého proroka," uviedla skupina Slobodní álimovia Líbye vo vyhlásení, ktoré dnes získala tlačová agentúra Reuters.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies