Minister športu odvolal výkonný výbor zväzu v Mali, FIFA krajinu suspedovala

NETKY.SK • 17 Marec 2017, 13:14 • 2 min
Minister športu odvolal výkonný výbor zväzu v Mali,  FIFA krajinu suspedovala

ZÜRICH - Reprezentačné výbery aj rozhodcovia z Mali majú zakázanú účasť na podujatiach. Medzinárodná futbalová federácia (FIFA) svojho afrického člena suspendovala pre zásahy tunajšej vlády do činnosti národného zväzu.

slovakia

left justify in out

Na šance A-tímu Mali postúpiť na záverečný turnaj majstrovstiev sveta 2018 do Ruska to zatiaľ nebude mať vplyv, pretože ďalší zápas C-skupiny v 3. fáze kvalifikácie má odohrať až 28. augusta v Maroku. Po dvoch dueloch je na poslednom štvrtom mieste s bodom na konte. Malijské kluby však vylúčili z aktuálneho ročníka kontinentálnej Ligy majstrov.

Zásah FIFA prišiel po tom, ako malijský minister športu odvolal výkonný výbor národnej federácie FEMAFOOT, čím sa naplnila podstata zásahu politiky do futbalovej sféry. Suspendácia sa zruší až vtedy, keď ministerstvo vezme svoje rozhodnutia späť a vráti do funkcií členov exekutívy aj prezidenta FEMAFOOT Boubacara Babu Diarru.       
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies