Minister Sólymos odovzdal ceny za prínos v životnom prostredí

NETKY.SK • 7 Jún 2016, 12:26 • 2 min
Minister Sólymos odovzdal ceny za prínos v životnom prostredí

BRATISLAVA - Minister životného prostredia László Sólymos dnes ocenil 32 ľudí a dva kolektívy za ochranu životného prostredia.

slovakia

left justify in out

Tradičné ocenenia v troch kategóriách – ďakovný list, čestné uznanie a Cena ministra životného prostredia si z rúk šéfa envirorezortu prevzali v Bratislave súčasní, ale aj niekdajší zamestnanci rezortných a príspevkových organizácií Ministerstva životného prostredia (MŽP). Ako agentúru SITA informoval Odbor komunikácie MŽP, ocenenia sa udeľujú za vynikajúce výsledky a významný prínos v ochrane životného prostredia a v rozvíjaní environmentálneho povedomia. „V rezorte pôsobí množstvo odborníkov, ktorí svoju prácu robia svedomito, zodpovedne a s osobným nasadením. Takýchto ľudí si musíme vážiť, vyzdvihnúť ich prínos a oceniť ich úsilie. Aj mojou snahou je presadzovať riešenia, kde ekonomický rozvoj ide ruka v ruke s environmentálnou zodpovednosťou,“ zdôraznil na ceremónii Sólymos.


Ocenení riešili problematiku zásobovania pitnou vodou v obciach, modernizáciu čistiarní odpadových vôd, aktívne sa podieľali na protipovodňovej ochrane či rekonštrukciách ochranných hrádzí. Pomáhali tiež rozvíjať chránené krajinné oblasti a podieľali sa na procese prevzatia prevádzky Vodnej elektrárne Gabčíkovo do rúk štátu. Cenu za kolektív získalo Oddelenie aplikovanej technológie nerastných surovín Štátneho geologického ústavu Dionýza Štúra za výsledky dosiahnuté pri výskume likvidácie oxidu uhličitého metódou karbonatizácie. Ide o jediné laboratórium na Slovenku, ktoré sa zaoberá takýmto spôsobom likvidácie CO2. Ďalším oceneným je Slovenské múzeum ochrany prírody a jaskyniarstva v Liptovskom Mikuláši za rekonštrukciu historickej budovy múzea - bývalého jezuitského kláštora z konca 18. storočia, z Operačného programu životné prostredie.


Cenu ministra životného prostredia udeľuje envirorezort ako nefinančné čestné ocenenie za mimoriadne výsledky alebo dlhoročný prínos v starostlivosti o životné prostredie a rozvoji environmentalistiky už od roku 1999. Slávnostný akt sa koná každoročne pri príležitosti Svetového dňa životného prostredia, ktorý sme si pripomenuli 5. júna.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies