Minister Sólymos odovzdal cenu dvom víťazným filmom

NETKY.SK • 20 Máj 2016, 13:39 • 2 min
Minister Sólymos odovzdal cenu dvom víťazným filmom

BRATISLAVA - Medzinárodný filmový festival Ekotopfilm-Envirofilm už pozná svojich víťazov, ceny dnes slávnostne odovzdal minister životného prostredia László Sólymos. Grand Prix – Cenu vlády SR získal francúzsky film Ľudské telo: Mikroskopické safari, ktorý prostredníctvom unikátneho mikroskopu umožňuje vidieť tvory, ktoré žijú na povrchu alebo v útrobách ľudského tela.

slovakia

left justify in out

Cenu Ministerstva životného prostredia v kategórii prírodovedné a prírodopisné filmy si odniesla rakúska snímka Ako sa zrodil prales. Vznikala tri roky v lesoch rakúskeho národného parku Kalkalpen a odhaľuje zložité partnerské vzťahy medzi rastlinami, živočíchmi, ako aj evolučnú kreativitu a inteligenciu stromov.


Minister Sólymos ocenil kvalitu a organizáciu festivalu. „Štyridsaťtri rokov je obdivuhodný vek v spojení s filmovým festivalom o trvalo udržateľnom rozvoji. O to viac ma teší, že už 24 rokov na tomto vo svete výnimočnom projekte participuje ministerstvo životného prostredia,“ povedal.


43. ročník päťdňového festivalu sa začal v pondelok v Bratislave a Banskej Bystrici. Medzinárodný filmový festival Ekotopfilm-Envirofilm je spoločným projektom dvoch tradičných festivalových podujatí, ktoré spája spoločná myšlienka ochrany životného prostredia.

 

Návštevníkom ponúkol najnovšie a najpútavejšie dokumentárne filmy z viac ako 50 krajín sveta. Kvalitu festivalu podľa ministra Sólymosa tiež dokazuje tohtoročný rekordný počet súťažných filmov z celého sveta. Na festival sa prihlásilo 500 snímok, z toho si diváci mohli pozrieť 110 súťažných.

 

Po ukončení súťažného festivalu pokračuje podujatie počas celého roka vo vybraných krajských mestách filmovými prehliadkami, kde si návštevníci budú môcť prezrieť výber víťazných filmov. Ekotopfilm-Envirofilm zavíta aj do okresných miest prostredníctvom Tour Junior festivalu pre základné a stredné školy.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies