Minister školstva sľubuje, že ak sa začnú uvoľňovať opatrenia, prioritou bude otváranie škôl

NETKY.SK • 7 Apríl 2021, 12:19 • 2 min
Minister školstva sľubuje, že ak sa začnú uvoľňovať opatrenia, prioritou bude otváranie škôl

BRATISLAVA - Pri akomkoľvek uvoľňovaní opatrení, ktoré by malo nastať, budú na prvom mieste školy.

slovakia

left justify in out

Po rokovaní vlády to uviedol minister školstva, vedy, výskumu a športu Branislav Gröhling (SaS). Dodal, že to podporuje aj premiér Eduard Heger (OĽaNO) a minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský (nominant OĽaNO).

 

Šéf rezortu tiež potvrdil, že v pondelok (19. apríla) by sa malo školstvo prepnúť do regionálneho semaforu, podľa ktorého budú fungovať jednotlivé opatrenia. Podotkol však, že zatiaľ nejde o definitívne rozhodnutie.

Gröhling uviedol, že v najbližších dňoch by mali informovať o tom, v akom režime budú fungovať školy budúci týždeň, keďže súčasné rozhodnutie ministra o fungovaní na školách končí v nedeľu (11. apríla).

Minister myslí, že by sa popri kloktacích testoch mali zaistiť aj testy, ktoré by sa dali používať rýchlejším spôsobom. Zodpovednosť by v tomto smere mal niesť minister zdravotníctva. Kloktacie testy by sa však mali využívať pri potenciálnom otvorení škôl v pondelok (19. apríla).

 

„Som rád, že pilotné fázy máme za sebou, takže vieme vychytať niektoré veci. Vieme, že tam boli nejaké problémy pri nahadzovaní dát, spracovania jednotlivých vecí a doposielania ochranných pomôcok a podobne,“ povedal.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona