Peter Plavčan skončil vo svojej funkcii, svoju abdikáciu oznámi vo štvrtok

NETKY.SK • 16 August 2017, 11:31 • 2 min
Peter Plavčan skončil vo svojej funkcii, svoju abdikáciu oznámi vo štvrtok

BRATISLAVA - Minister školstva Peter Plavčan (nominant SNS) oznámi vo štvrtok (17.8.) dopoludnia svoju abdikáciu. Oznámil to dnes predseda SNS a šéf parlamentu Andrej Danko. Urobil tak v reakcii na krok premiéra Roberta Fica (Smer-SD), ktorý Plavčana vyzval na odchod.

slovakia

left justify in out

Dôvodom podľa Fica je, že udalosti, ktoré sa stali na ministerstve školstva, vyvolávajú pochybnosti v očiach verejnosti, či to vláda myslí s bojom proti netransparentnému a korupčnému správaniu vážne. "Žiadna zo strán vládnej koalície si nemôže dovoliť takto hazardovať s dôverou verejnosti," vyhlásil Fico.

 

Premiér zopakoval, že napriek turbulenciám, ktorými táto vláda prechádza, koalícia Smer-SD, SNS a Most-Híd nemá alternatívu. Slovensko podľa Fica potrebuje vládu, ktorá si bude plniť medzinárodné záväzky, ako aj Programové vyhlásenie vlády. Takisto potrebuje vládu, ktorá bude dôveryhodná v úsilí o zužovanie priestoru pre netransparentné a korupčné správanie.

 

Fico ďalej informoval, že spolu s predsedom Mosta-Híd Bélom Bugárom sa snažil o to, aby sa problém s Plavčanom vyriešil vnútri SNS, ich snaha však bola neúspešná. "Chcem poďakovať Plavčanovi za úprimnú snahu problém vyriešiť, no musím požiadať predsedu SNS, aby mi predložil návrh na nového ministra školstva, a to v čo najkratšom čase," povedal Fico vo svojom vyhlásení. Ako uzavrel, nevidí dôvod na predčasné voľby.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies