Minister školstva Pellegrini možno pouvažuje o predĺžení prázdnin!

NETKY.SK • 25 August 2014, 13:38 • 2 min
Minister školstva Pellegrini možno pouvažuje o predĺžení prázdnin!

BRATISLAVA - Minister školstva Peter Pellegrini je ochotný uvažovať o predĺžení letných prázdnin, ak sa deti budú lepšie učiť a Slovensko skončí v testovaní PISA na vyšších priečkach ako doteraz. Pellegrini tak dnes odpovedal na otázku jedného z detských poslancov, ktorý sa ho na rovinu spýtal na predĺženie prázdnin.

slovakia

left justify in out

Pellegrini to hneď od začiatku zobral žartom. "Aj som na to myslel, ale volá mi toľko prváčikov. Volajú, aby už čím skôr išli do školy, že majú nakúpené peračníky a tešia sa na nové zážitky. Takže teraz to nepôjde," odkázal deťom v pléne Národnej rady SR. Dodal, že ak mu sľúbia, že v testovaní PISA sa Slovensko posunie vyššie, možno nad predĺžením prázdnin bude premýšľať.

 

Minister sa nevyhol ani vážnejším otázkam. Padali aj otázky o chýbajúcich učebniciach. Jedného z malých poslancov zaujímalo, prečo deti namiesto učebníc nedostávajú radšej počítače, keď všetko je na webe a zadarmo. Priznal, že je za to, aby všade, kde je to možné, boli technológie. Deti vyzval na trpezlivosť, lebo aj učiteľov treba preškoliť. "Aby ste sa im nesmiali, že to nevedia," vysvetlil minister. Dodal, že pracuje na digitalizácii vyučovania, do viacerých škôl idú napríklad interaktívne tabule. "Aby sme ukázali, že vzdelávať sa dá aj bez kníh," poznamenal s tým, že je to trend a budúcnosť.

 

Na otázku, prečo ženy zarábajú menej ako muži, Pellegrini odpovedal, že to by rád vedel aj on. Verí, že tento jav vymizne. Deti sa pýtali aj na platy učiteľov, konkrétne vysokoškolských. Pellegrini poznamenal, že každoročne dochádza k zvyšovaniu, ale pomôcť by mohli aj samotní rektori a dekani univerzít. "Mohli by viac šetriť," podotkol.

 

V rámci simulovanej Hodiny otázok si minister školstva zaspomínal aj na svoju učiteľku ruštiny Svetlanu. "Bola z Ruska a bolo to super," povedal s tým, že sa chce usilovať dostať do škôl viac zahraničných učiteľov. Deti by sa tak mohli lepšie naučiť cudzie jazyky.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies