Minister školstva Pellegrini dnes opäť úspešne absolvoval maturitu

NETKY.SK • 7 Október 2014, 17:21 • 2 min
Minister školstva Pellegrini dnes opäť úspešne absolvoval maturitu

BRATISLAVA - Minister školstva Peter Pellegrini dnes po devätnástich rokoch opäť úspešne zmaturoval. Testom dospelosti prešiel počas veľtrhu Akadémia & Vapac v bratislavskom Národnom tenisovom centre, kde ho vyskúšali členovia tímu Národného ústavu certifikovaných meraní vzdelávania (NÚCEM).

slovakia

left justify in out

V skrátenom elektronickom teste zo slovenského jazyka a literatúry minister dosiahol nadpriemerný výsledok (83,33 percenta) a jeho maturitu potvrdil i čestný certifikát. "Pamätám sa, aký som mal zvláštny pocit, keď som si pred rokmi sadol k zelenému stolu. Dnešný elektronický test mi moderným spôsobom ukázal, ako sa cítia dnešní maturanti," povedal šéf rezortu školstva. "Elektronická maturita je nový spôsob testovania vedomostí žiakov, pričom i otázky, ktoré som dostal, neprecvičovali len pamäť, ale vyzvŕtali ma aj v schopnosti porozumieť textu, orientovať sa v ňom a použiť všetky zručnosti na správne označenie odpovede," doplnil.

 

NÚCEM má počas troch dní pripravený zaujímavý odborný program pre maturantov a učiteľov počas najväčšieho študentského veľtrhu ktorý sa koná až do štvrtku 9. októbra. Budúci maturanti si môžu vyskúšať elektronickú ukážku maturitných testov zo slovenského jazyka a literatúry, z matematiky a anglického jazyka. NÚCEM vďaka národnému projektu Zvyšovanie kvality vzdelávania na základných a stredných školách s využitím elektronického testovania (E-test) pre maturantov pripravil aj testy z iných vyučovacích predmetov, a to z fyziky, chémie, geografie, dejepisu, informatiky, občianskej náuky, biológie i z čitateľskej, matematickej, štatistickej, finančnej a prírodovednej gramotnosti.

 

Záujemcovia z radov pedagógov a žiakov môžu získať napríklad informácie o maturite online, ktorá sa uskutoční v tomto školskom roku na viac ako 300 stredných školách. "Elektronické testy si môžu vyskúšať aj učitelia a posúdiť tak náročnosť úloh, ktoré v národnom projekte vytvárajú stovky učiteľov z celého Slovenska," dodala manažérka publicity národného projektu Mária Grebeňová-Laczová.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies