Minister školstva Draxler a profiboxer Kovács na testoch v NŠC

NETKY.SK • 30 Október 2015, 11:31 • 2 min
Minister školstva Draxler a profiboxer Kovács na testoch v NŠC

BRATISLAVA - Minister školstva, vedy, výskumu a športu SR Juraj Draxler a slovenský profesionálny boxer Tomáš "Kid" Kovács sa nechali tento týždeň otestovať v bratislavskom Národnom športovom centre (NŠC).

slovakia

left justify in out

Obaja postupne prešli sériou meraní a testov, ktoré identifikovali vybrané pohybové, silové či koordinačné schopnosti - tie mali zistiť ich stupeň trénovanosti a výkonnosti. Pod taktovkou podporného tímu odborníkov v NŠC prechádzajú podobnými testami aj vrcholoví športovci.


"Po antropometrických meraniach absolvoval minister diagnostické hodnotenie pohybového aparátu. Vyskúšal si testovanie na výskokovom ergometri, pričom sa priemernou výškou výskoku viac ako 30 cm dostal do excelentnej úrovne vo svojej kategórii. Ďalej sa merali silové schopnosti horných a dolných končatín diagnostikou anaeróbnych laktátových schopností. Na bicyklovom ergometri dosiahol hodnotu maximálneho výkonu 1095 W a neskôr na kľukovom ergometri 695 W, čo ho zaradilo do kategórie výbušných športovcov," uvádza sa v tlačovej správe Národného športového centra, ktorú poskytla agentúre SITA Ľubica Nemečková z oddelenia pre vonkajšie vzťahy.


Priaznivý výsledok na footscan platni bol pre "testovaných" aj po návšteve fyzioterapeuta, kde sa minister školstva i profesionálny majster sveta v poloťažkej váhe v organizácii WBF z roku 2009 a európsky šampión v poloťažkej hmotnostnej kategórii v prestížnejšej verzii WBO z roku 2011 dozvedeli aj informácie o súčasných možnostiach v oblasti diagnostiky pohybového systému v rámci športovej fyzioterapie. 


V priebehu meraní v priestoroch laboratórií i rozcvičovne zohrávala dôležitú úlohu vzájomná komunikácia. "Dobrým výsledkom určite pomohlo to, že sme sa s ´Tomim´ navzájom hecovali," skonštatoval Juraj Draxler, ktorý podľa odborníkov z NŠC zvládol všetky testy dobre a namerané hodnoty diagnostických testov dokumentujú, že je v dobrej kondícii, porovnateľnej so športovcami.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies