Minister školstva Branislav Gröhling študentom oznámil, že maturity sa konať nebudú

NETKY.SK • 22 Marec 2021, 12:02 • 2 min
Minister školstva Branislav Gröhling študentom oznámil, že maturity sa konať nebudú

Známka z ústnej maturity sa vypočíta ako aritmetický priemer koncoročných známok zo všetkých ročníkov a polročných známok z posledných dvoch ročníkov. Proti minulému roku tak nevznikli žiadne zmeny.

slovakia

left justify in out

Maturity tento rok na slovenských stredných školách nebudú, nahradí ich spriemerovaná známka z vysvedčení. Uviedol to na dnešnej tlačovej konferencii minister školstva Branislav Görhling (SaS).

 

Ako uviedol, písomná forma internej časti maturity (sloh) sa tento rok ruší. Ústnu časť nahradí priemerná známka zo všetkých koncoročných a polročných vysvedčení za posledné dva roky. Pokiaľ žiak nebude s výslednou známkou súhlasiť, bude môcť požiadať o absolvovanie maturity. V tom prípade skúšku absolvuje od 31. mája.

 

img

 

"Známka bude odrážať výsledky počas celého štúdia. 4 roky sa vzdelávali, boli hodnotení – a spravodlivo sa výsledky odrazia aj v záverečnom hodnotení," poznamenal minister. 

 

Maturita podla priemeru sa vzťahuje na 4 povinné predmety. Ak má žiak piaty alebo šiesty predmet, maturuje ústne, alebo môže požiadať o zrušenie maturity z tohoto predmetu.

 

Čo sa týka bilingválnych odborov -  študenti môžu do 30. júna požiadať a do 6. septembra si doplniť ústnu časť maturitnej skúšky.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Miloš Cíbik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies