Minister Simon je rád, že sa MŽP obnoví, pretože SR tento rezort potrebuje

NETKY.SK • 8 September 2010, 07:30 • 2 min
Minister Simon je rád, že sa MŽP obnoví, pretože SR tento rezort potrebuje

Minister Simon je rád, že sa MŽP obnoví, pretože SR tento rezort potrebuje

slovakia

left justify in out

img

Slovensko potrebuje ministerstvo životného prostredia, ktoré bude chrániť záujem životného prostredia. Vyhlásil to dnes na pôde parlamentu šéf rezortu pôdohospodárstva, životného prostredia a regionálneho rozvoja Zsolt Simon (Most-Híd). Je preto rád, že dnes poslanci Národnej rady SR prelomili veto prezidenta Ivana Gašparoviča a opätovným schválením novely kompetenčného zákona dali zelenú obnove envirorezortu.
Zelené ministerstvo bude znovu existovať od novembra tohto roka. Na jeho čelo sa postaví nominant Mosta-Híd, jeho meno však zatiaľ nie je známe. "O novom ministrovi musí byť rozhodnuté minimálne týždeň pred jeho menovaním do funkcie. Aby sa v deň, keď ministerstvo vznikne, mohol svojej funkcie ujať," poznamenal Simon s tým, že o tom, kto sa ním stane, rozhodnú stranícke orgány Mosta-Híd. Tie tak ešte neurobili.
Proti obnoveniu MŽP dnes v pléne vystúpil poslanec Dušan Čaplovič (Smer-SD), ktorý to označil za krok zlým smerom. "Novela je po obsahovej stránke ušitá narýchlo a nekvalitne. Ak by nevzniklo toto ministerstvo, pre stranu Most-Híd by chýbal rezort. Vzniká nové léno pre nominanta tejto strany," argumentoval bývalý vicepremiér, ktorý dočasne riadil aj envirorezort.
Vládnu koalíciu upozornil, že za dva mesiace svojej činnosti neurobila v "megarezorte" pôdohospodárstva, životného prostredia a regionálneho rozvoja nič, aby dala oblasti životného prostredia prioritnú úlohu. Obnovu v navrhovanej podobe preto považuje za návrat do starých čias. "Smeruje to k starej forme, k nevyprofilovanému zelenému rezortu," dodal.
Ministerstvo životného prostredia zaniklo ako samostatný rezort z iniciatívy bývalej vlády Roberta Fica (Smer-SD) 1. júla 2010 a zlúčilo sa do ministerstva pôdohospodárstva, životného prostredia a regionálneho rozvoja.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies