Minister Schäuble sa neobáva krachu jednotlivých bánk v Grécku

NETKY.SK • 4 Júl 2015, 14:46 • 2 min
Minister Schäuble sa neobáva krachu jednotlivých bánk v Grécku

BERLÍN - Nemecký spolkový minister financií Wolfgang Schäuble nevidí nebezpečenstvo, že by grécky bankový sektor ohrozil finančné ústavy Európy.

slovakia

left justify in out

Informuje o tom nemecká spravodajská televízna stanica N24 na svojom portáli. Minister uviedol, že aj keby došlo ku krachu jednotlivých gréckych bánk, rozšírenie "nebezpečenstva nákazy" by bolo pomerne slabé. Televízna stanica citovala ministrovo vyjadrenie pre dnešné vydanie denníka Bild.

 

"Trhy v uplynulých dňoch reagovali veľmi opatrne. To ukazuje, že problém je zvládnuteľný," dodal minister.

Grécke banky zostávajú zatvorené a podľa Schäubleho európsky bankový dohľad situáciu sleduje.

 

Agentúra Reuters z rozhovoru Schäubleho pre Bild cituje, že rokovania s Gréckom o pomoci za reformy budú "veľmi ťažké". Európa bude na nich tvrdšia než pred gréckou krízou. Eurozóna vyčká, čo grécka vláda urobí po výsledku nedeľného (5.7.) referenda. Bude sa čakať na grécku žiadosť, aby sa znovu zasadlo za rokovací stôl.

 

Denník Bild, ktorý už dlho vyjadruje nemecký skepticizmus pomoci Grécku, uviedol, že 89 % účastníkov jeho onlinového prieskumu verenej mienky uviedlo, že sú proti ďalším úverom Grécku, kým 11 % by ich ešte zvýšilo.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies