Minister Schäuble odmietol Varufakisovu žiadosť o Marshallov plán pre Grécko

NETKY.SK • 7 Február 2015, 13:37 • 2 min
Minister Schäuble odmietol Varufakisovu žiadosť o Marshallov plán pre Grécko

BERLÍN - Grécky minister financií Janis Varufakis požiadal nemeckého spolkového ministra financií Wolfganga Schäubleho o Marshallov plán pre svoju krajinu. Informuje o tom portál nemeckej televízie N24.

slovakia

left justify in out

Schäuble sa od takého zámeru dištancoval s tým, že poukázal na pomoc, ktorú Grécko už dostalo aj od Nemecka. Taký program medzinárodnej pomoci, aký dostávajú Atény, sa nikdy v minulosti ešte nerealizoval. "Veľa sme urobili aj na dvojstrannej úrovni," uviedol minister pre televízny kanál ARD. Nemecká rozvojová banka Kreditanstalt für Wiederaufbau (KfW) dala úvery gréckej rozvojovej banke a Berlín vyjadril Aténam ochotu pomôcť pri budovaní jeho daňovej správy.
      

Varufakis v súvislosti so žiadosťou poukázal na povojnové dejiny Nemecka a hovoril aj o mimoriadnej nemeckej zodpovednosti.
      

Schäuble uviedol, že "Grécko musí vedieť, že sa do súčasnej hlbokej krízy dostalo vlastnými chybami".
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies