Minister Schäuble nevylučuje pomoc Grécku novým úverom

NETKY.SK • 11 Január 2014, 12:10 • 2 min
Minister Schäuble nevylučuje pomoc Grécku novým úverom

BERLÍN - Nemecký spolkový minister financií Wolfgang Schäuble nevylúčil, že Grécko po skončení súčasného podporného programu dostane aj ďalšiu pomoc, ak splní dohody a bude pokračovať v reformách.

slovakia

left justify in out

DPA cituje jeho vyjadrenie pre dnešné vydanie denníka Rheinische Post, ktorému povedal: "Keď Grécko do konca roku 2015 splní všetky svoje záväzky a dosiahne primárny rozpočtový prebytok a potom bude ešte potrebovať ďalšie finančné zdroje, sme pripravení ešte niečo preň urobiť". Dodal, že nová suma bude oveľa nižšia než pomoc, ktorú krajina dostala v minulom období. Či budú potrebovať Atény nový úver, to bude jasné až o šesť mesiacov.

Schäuble ocenil Grécko za pôsobivé úspechy, ktoré dosiahlo pri prekonávaní hlbokej štátnej finančnej krízy. "Nikto nespochybňuje, že Grécko dosiahlo významný pokrok, urobilo viac, než mnohí od neho očakávali," povedal Schäuble pre denník.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies