Minister Roman Mikulec posiela pendlerom jasný odkaz! Protesty na hraniciach vám nepomôžu!

NETKY.SK • 21 Júl 2021, 13:47 • 2 min
Minister Roman Mikulec posiela pendlerom jasný odkaz! Protesty na hraniciach vám nepomôžu!

BRATISLAVA - Avizované protesty spojené s blokovaním hraničných priechodov pendlerom nepomôžu. Po dnešnom rokovaní vlády to skonštatoval minister vnútra Roman Mikulec.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Podľa neho Ústavný súd SR, a nie vláda, určil, že ľudia zaočkovaní prvou dávkou vakcíny majú byť považovaní za nezaočkovaných. Pendleri pritom podľa ministra mali dosť času, aby "riešili svoju situáciu".

 

img


"Absolútne nemá zmysel, aby chodili a blokovali hraničné priechody, pretože znepríjemňujú život všetkým, ktorí chcú cestovať, cestujú alebo tranzitujú," povedal šéf rezortu vnútra s tým, že takéto akcie vytvárajú len zbytočné napätie.

 

"Pendleri, keď chcú pendlovať, musia dodržiavať pravidlá," doplnil.

Polícia bude podľa ministra v tomto prípade konať podľa zákonných možností. "Urobíme všetko pre to, aby boli hraničné priechody priechodnené," dodal Mikulec.

Pendleri dnes na 17:00 avizovali blokádu vybraných hraničných priechodov s ČR, Rakúskom a Maďarskom. Nepáčia sa im nové podmienky pre vstup do SR.

 

img

 

Od pondelka 19. júla totiž platí, že nezaočkovaní pendleri sa pri vstupe do SR musia preukázať negatívnym výsledkom RT-PCR testu nie starším ako sedem dní.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies