Minister Richter bude zrejme čoskoro čeliť pokusu o odvolanie

NETKY.SK • 29 September 2014, 14:18 • 2 min
Minister Richter bude zrejme čoskoro čeliť pokusu o odvolanie

BRATISLAVA - Minister práce Ján Richter (Smer-SD) bude čoskoro zrejme čeliť pokusu o odvolanie. Opozícia má totiž už dostatočný počet podpisov na zvolanie mimoriadnej schôdze Národnej rady SR, na ktorej sa chce pokúsiť o vyslovenie nedôvery Richterovi.

slovakia

left justify in out

Mimoriadne rokovanie musí vyhlásiť predseda parlamentu Pavol Paška (Smer-SD). Podrobnosti povedia iniciátori odvolávania Alojz Hlina (nezaradený, Občania), Lucia Nicholsonová (SaS) a Richard Vašečka (OĽaNO) v stredu 1. októbra.

 

Richtera chce opozícia odvolávať pre kauzu Star EU aj pre dotáciu vo výške 23.000 eur, ktorú dostal koncom augusta na vytvorenie štyroch pracovných miest exekútorský úrad Rudolfa Krutého. Dotácia prekáža najmä Hlinovi, kauza Star EU Jozefovi Mihálovi zo SaS.

 

Mihál pripomína stopnutie eurofondov pre medializovanú kauzu Star EU. Denník Sme informoval, že táto spoločnosť vyhrala 70 obstarávaní externého manažmentu zo 70, na ktorých sa zúčastnila. Súťaže sa konali za prvej vlády Roberta Fica (Smer-SD) a na Star EU straníkov upozornil vtedajší generálny manažér Smeru-SD a súčasný minister práce Ján Richter. "Pán Richter nesie svoj diel politickej zodpovednosti a my nechceme mlčať," uviedol pred pár dňami Mihál.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona