Minister pre brexit: Británia urobí všetko pre zabezpečenie stability finančného sektora

NETKY.SK • 20 Október 2016, 18:31 • 2 min
Minister pre brexit: Británia urobí všetko pre zabezpečenie stability finančného sektora

LONDÝN - Britská vláda urobí všetko pre zabezpečenie stability sektora finančných služieb a trhov počas rokovaní o vystúpení krajiny z Európskej únie (EÚ). Vyhlásil to dnes britský minister pre brexit David Davis.

slovakia

left justify in out

Rozhodnutie Britov, ktorí v júnovom referende hlasovali za vystúpenie svojej krajiny z únie, otriaslo finančnými inštitúciami v Londýne. A vyvolalo otázky, či budú nútené presťahovať niektoré časti alebo celé prevádzky na kontinent, aby si udržali prístup na spoločný európsky trh.

 

Minister Davis v snahe zmierniť tieto obavy dnes poslancom v britskom parlamente povedal, že vláda bude pri rokovaniach o brexite venovať veľkú pozornosť záujmom finančného sektora. Dodal, že pre kabinet je kľúčové udržať stabilitu ako v londýnskej finančnej štvrti City, tak na európskych finančných trhoch. A pokúsi sa urobiť preto všetko.

 

Na otázku o možnej dohode o prechodnom období, ktoré by firmám v Británii pomohlo preklenúť čas medzi vystúpením krajiny z EÚ a uzatvorením nových obchodných zmlúv, za čo lobuje najmä finančný sektor, minister uviedol, že vláda zvažuje všetky možnosti.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies