Minister práce Richter odovzdal zamestnancom rezortné vyznamenania

NETKY.SK • 11 Február 2016, 18:21 • 2 min
Minister práce Richter odovzdal zamestnancom rezortné vyznamenania

BRATISLAVA - Zamestnanci rezortu práce si dnes z rúk ministra práca Jána Richtera (Smer-SD) prevzali vyznamenania za svoje pracovné výsledky. Cieľom oceňovania je vyzdvihnúť prácu zamestnancov v sociálnej sfére.

slovakia

left justify in out

Minister práce udelil zamestnancom medaily a ďakovné listy. Zlatú medailu si odnieslo sedem ľudí, striebornú medailu získalo šesť zamestnancov a bronzovú medailu získalo desať pracovníkov. Richter odovzdal aj ďakovné listy, ktoré dostalo 11 zamestnancov a deväť si prevzalo plaketu. Medzi ocenenými boli zamestnanci úradov práce, ústredia práce, Národného inšpektorátu práce, ministerstva práce, ale aj Sociálnej poisťovne.

 

Udeľovanie rezortných vyznamenaní sa traduje už od roku 2009. Podľa rezortu práce toto oceňovanie vyzdvihuje prácu v sociálnej oblasti a poukazuje na jej dôležitosť a nenahraditeľnosť. Sociálni pracovníci totiž pomáhajú jednotlivcom, rodinám a komunitám, ktoré sú znevýhodnené, pri riešení najrôznejších, neraz veľmi zložitých životných situácií. Väčšinou sa priama pomoc pritom podľa ministerstva začína a uskutočňuje na pracoviskách úradov práce, v pobočkách Sociálnej poisťovne, zariadeniach sociálnych služieb a detských domovoch po celom Slovensku.

 

Slávnostným stretnutím si zároveň Richter spolu so zamestnancami pripomenul nielen medzinárodný sviatok Svetového dňa sociálnej spravodlivosti, ale aj 25. výročie služieb zamestnanosti.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona