Minister práce Ján Richter bude čeliť pokusu o odvolanie

NETKY.SK • 24 September 2014, 15:26 • 2 min
Minister práce Ján Richter bude čeliť pokusu o odvolanie

BRATISLAVA - Minister práce, sociálnych vecí a rodiny Ján Richter (Smer-SD) bude v parlamente čeliť pokusu o odvolanie. Mimoriadnu schôdzu iniciujú opoziční poslanci na čele s Alojzom Hlinom (nezaradený), ktorému sa už podarilo zozbierať dostatočný počet podpisov.

slovakia

left justify in out

Po ich odovzdaní musí predseda NR SR Pavol Paška (Smer-SD) zvolať mimoriadnu schôdzu do siedmich dní. Tá sa konať bude, pri návrhu na odvolanie člena vlády sa totiž neschvaľuje program rokovania. Podpisy chce Hlina odovzdať 9. októbra.
     

Opozícia vidí dva hlavné dôvody na odvolanie Richtera. Prvým je dotácia 23.000 eur, ktorú dostal koncom augusta od rezortu práce na vytvorenie štyroch pracovných miest exekútorský úrad Rudolfa Krutého.
     

Druhým je medializovaná kauza Star EU, na ktorú ako prvý poukázal Ivan Kuhn (OKS). Ten informoval, že spoločnosť Star EU vyhrala 70 obstarávaní externého manažmentu zo 70, na ktorých sa zúčastnila. Súťaže sa konali za prvej vlády Roberta Fica (Smer-SD) a na Star EU straníkov upozornil vtedajší generálny manažér Smeru-SD a súčasný minister práce Ján Richter.
     

Ministerstvo pôdohospodárstva a rozvoja vidieka (MPRV), ktoré je zodpovedné za Regionálny operačný program (ROP), už avizovalo, že dá preveriť všetky eurofondové projekty, v ktorých bol zapracovaný externý manažment. "Ja som hneď vydal pokyn, aby sa preverili všetky projekty, kde bol zapracovaný externý manažment. Treba povedať, že s výnimkou výstavby ciest všetky projekty mali možnosť využívať externý manažment. Po mojom nástupe som zastavil externý manažment ako oprávnený náklad. Uvidíme, čo nám z toho vyjde," reagoval šéf agrorezortu Ľubomír Jahnátek (nominant Smer-SD) s tým, že kontroly by sa mali dotknúť približne 1500 projektov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies