Minister Plavčan plánuje upraviť financovanie mládežníckych aktivít

NETKY.SK • 20 Jún 2016, 14:04 • 2 min
Minister Plavčan plánuje upraviť financovanie mládežníckych aktivít

BRATISLAVA – Ministerstvo školstva chce v tomto roku prehodnotiť financovanie mládežníckych aktivít s tým, že viac finančných prostriedkov by malo ísť na aktivity mladých vo vekovej kategórii nad 15 rokov. Po dnešnom rokovaní so zástupcami mládežníckych organizácií to uviedol minister školstva Peter Plavčan.

slovakia

left justify in out

"Je málo známe, že 90 percent prostriedkov ide na mládežnícke aktivity, ktoré sa týkajú detí do 15 rokov a práve tam vidíme istú slabinu doterajšieho systému, že je potrebné dať viac finančných prostriedkov na kategóriu mládeže po 15. roku života," priblížil dnes minister s tým, že ide o jednu z konkrétnych úloh, ktoré budú rozpracované ešte v tomto roku. Plavčan avizoval, že o tri týždne sa uskutoční aj okrúhly stôl s organizáciami, ktoré sa zaoberajú mládežou.

 

Predseda Rady mládeže Slovenska Andrej Schulcz upozornil, že jedným z problémov, ktoré treba riešiť, je postavenie nízkoprahových centier a organizácií, ktoré pracujú s deťmi z menej podnetného prostredia, prípadne s deťmi z rómskych komunít. Podľa jeho slov stále nie je vyriešené ani ich financovanie, ktoré nie je rovnocenné s inými organizáciami. Minister prisľúbil, že sa bude tomuto problému venovať.

 

V prípade navýšenia financií do kategórie mladých nad 15 rokov sa bude potrebné podľa Schulcza zamerať na podporu občianskeho a hodnotového systému mladých a to napríklad formou diskusií o aktuálnom dianí. "Sú organizácie, ktoré toto robia, organizácie, ktoré to predtým nerobili a vo svetle volebných výsledkov si hovoria, že toto bolo možno troška tabu, ktoré chcú prelomiť," priblížil Schulcz. Ľudia sa podľa neho často sťažujú na to, akým spôsobom mladí ľudia volia. "Ale prax je taká, že málokto sa ich pýta na názory," zdôraznil Schulcz.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies