Minister Peter Žiga bude čeliť odvolávaniu v piatok

NETKY.SK • 9 December 2015, 17:55 • 2 min
Minister Peter Žiga bude čeliť odvolávaniu v piatok

BRATISLAVA - Minister životného prostredia Peter Žiga (Smer-SD) bude čeliť opozičnému pokusu o odvolanie v piatok (11.12.) od 11.00 h.

slovakia

left justify in out

Na tento deň zvolal na základe podpisov poslancov mimoriadnu schôdzu pléna predseda NR SR Peter Pellegrini (Smer-SD). Termín odvolávania Žigu oznámil šéf parlamentu v závere 17. rokovacieho dňa 58. schôdze parlamentu, ktorý sa skončil predčasne vystúpením folklórneho súboru priamo v rokovacej sále.

Opozícia chce Žigu odvolať pre kauzu obstarania kompy cez Dunaj a od ministra chce počuť vysvetlenie všetkých pochybností súvisiacich s týmto prípadom. Vláda SR však za svojím ministrom stojí. "Pokus opozície o vyslovenie nedôvery ministrovi životného prostredia je neodôvodnený, opiera sa o nepravdivé a nepodložené tvrdenia," odkázal dnes kabinet Roberta Fica (Smer-SD).

 

Zasadnutie pléna bude pokračovať vo štvrtok (10.12.) poslaneckými návrhmi zákonov. Na programe schôdze ich ostalo ešte deväť. Pellegrini už dnes avizoval pokračovanie zasadnutia pléna aj v utorok (22.12.), lebo má podľa svojich slov informácie, že prezident Andrej Kiska niektoré zákony nepodpíše a vráti ich do pléna. Smer-SD ich tak bude chcieť opätovne schváliť ešte pred Vianocami.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies