Minister obrany USA bude s veliteľmi rokovať o pokroku armády Afganistanu

NETKY.SK • 1 Jún 2014, 11:57 • 2 min
Minister obrany USA bude s veliteľmi rokovať o pokroku armády Afganistanu

KÁBUL - Americký minister obrany Chuck Hagel pristál dnes v Afganistane, kde bude s armádnymi veliteľmi rokovať o pokroku afganských ozbrojených síl.

slovakia

left justify in out

Spojené štáty zamýšľajú totiž do konca roka stiahnuť z tejto stredoázijskej krajiny všetkých svojich vojakov okrem 10.000.
      

Hagelova návšteva sa uskutočňuje aj v čase nabitom emóciami krátko po úspešnom prepustení jediného amerického vojnového zajatca v Afganistane seržanta Bowea Bergdahla, a len niekoľko dní po tom, čo prezident USA Barack Obama oznámil stiahnutie, v rámci ktorého do konca roka 2016 zostane v Afganistane už len menej než 1000 príslušníkov amerických ozbrojených síl.
      

Na tej istej leteckej základni Bagram, kde dnes pristál Hagel, bol pred týždňom aj Obama, pripomína agentúra AP.
      

Hagel povedal novinárom, že pri rozhovoroch s veliteľmi sa chce dozvedieť, čo teraz momentálne afganské jednotky robia a akým spôsobom sa zlepšujú a zdokonaľujú, a chce počuť aj to, ako je vláda v Kábule schopná armádu svojej krajiny udržovať, vyzbrojovať a vystrojovať.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona