Minister obrany SR Gajdoš skontroloval prípravu vojakov v rámci cvičenia Slovak Shield

NETKY.SK • 25 Apríl 2016, 14:37 • 2 min
Minister obrany SR Gajdoš skontroloval prípravu vojakov v rámci cvičenia Slovak Shield

BRATISLAVA - Minister obrany SR Peter Gajdoš dnes po rokovaní vlády SR vykonal kontrolu komplexného štábneho nácviku Generálneho štábu Ozbrojených síl (OS) SR ako pokračovanie sérií cvičení Slovak Shield 2016.

slovakia

left justify in out

V rámci jednotlivých fáz si vojaci komplexne preveria reakcie na rôzne druhy ohrození, a to od nevojenských až po potrebu nasadenia mnohonárodného zoskupenia na obranu územnej celistvosti jedného zo spojencov.

 

"Verím, že ciele a úlohy sa pretavia do reálnej podoby. Samozrejme pri plnení úloh sa budem snažiť vám maximálne vyjsť v ústrety," povedal príslušníkom OS SR šéf rezortu obrany Peter Gajdoš. "V porovnaní s minulým rokom sme pokročili v tom, že reagujeme na najnovší vývoj bezpečnostných trendov, ako aj v tom, že tento nácvik prebieha na viacerých úrovniach súčasne. Spolu s Generálnym štábom OS SR cvičia aj veliteľstvá podriadených síl," doplnil 1. zástupca náčelníka Generálneho štábu OS SR Pavel Macko.

 

Základom série cvičení Slovak Shield 2016 budú dve aktivity. "Modrá vlna", ktorá sa uskutoční koncom mája a "Slovenský štít", ktorý je naplánovaný na prelom septembra a októbra. Okrem toho sa opäť uskutoční aj neočakávané cvičenie "Nový horizont" a medzinárodné cvičenie jednotiek protivzdušnej obrany Tobruq Legacy 2016.

 

Prevažná časť cvičení bude prebiehať v Centre výcviku Lesť, avšak využité budú aj ďalšie výcvikové zariadenia útvarov ozbrojených síl na celom území. Aj tento rok je jesenné cvičenie naplánované za účasti vojakov krajín V4 a ďalších zahraničných partnerov.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies