Minister obrany spraví všetko pre to, aby u nás prebiehal výcvik Ukrajincov

NETKY.SK • 31 August 2022, 10:42 • 2 min
Minister obrany spraví všetko pre to, aby u nás prebiehal výcvik Ukrajincov

PRAHA/ BRATISLAVA - Jaroslav Naď taktiež oznámil, že Slovensko má Ukrajine poskytnúť ďalšiu vojenskú i finančnú pomoc.

slovakia

left justify in out

Zatiaľ ju bližšie nešpecifikoval, chce o nej rokovať so svojimi partnermi z koalicie. Doteraz jeho rezort poskytol Ukrajine od februára pomoc za 154 miliónov eur, čo predstavuje osem percent z celkového rozpočtu ministerstva obrany. 

 

img


„Nelegálna a neoprávnená invázia Ruskej federácie na Ukrajinu má globálny vplyv a tiež širší regionálny rozmer. Hovoríme hlavne o našom východnom a južnom susedstve s dôrazom na západný Balkán," uviedol Jaroslav Naď v Prahe. Ministri sa podľa neho zamerali na budúcnosť misií EÚ v Bosne a Hercegovine a v západoafrickom Mali, zaoberali sa však aj situáciou v Kosove.

 

img

 

Slovenský minister tiež privítal návrh na vytvorenie výcvikovej a poradenskej misie EÚ pre Ukrajinu, ktorého detaily v Prahe predstavil šéf európskej diplomacie Josep Borrell. Misia by podľa návrhu bola dočasne umiestnená na území jedného alebo viacerých členských štátov Únie, ideálne susediacich s Ukrajinou.

 

img

 

„Veríme, že naše stretnutie vytvorí silný politický základ pre čo najrýchlejšie zriadenie misie, ktorá ukrajinským ozbrojeným silám poskytne komplexný výcvik," uviedol minister obrany. 

 

Zo sveta: Ukrajinský politik, ktorý podporoval Putina, bol zavraždený spolu so svojou manželkou!



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ida Zeleznikova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona