FOTO Minister obrany si v Banskej Bystrici zatrénoval s džudistami

NETKY.SK • 20 Máj 2016, 14:24 • 2 min
FOTO Minister obrany si v Banskej Bystrici zatrénoval s džudistami

BANSKÁ BYSTRICA - Minister obrany Peter Gajdoš dnes navštívil Vojenské športové centrum (VŠC) Dukla Banská Bystrica. Spolu s vedením centra si prezrel športoviská a špičkové diagnostické centrum, ktoré pomáha pri príprave vrcholových športovcov. Potom sa stretol s niektorými úspešnými športovcami, biatlonistkami Anastasiou Kuzminovou a Paulínou Fialkovou, lyžiarkou Petrou Vlhovou, kladivárkou Martinou Hrašnovou a plavcom Tomášom Klobučníkom.

slovakia

left justify in out

Riaditeľ VŠC Dukla Richard Galovič oboznámil ministra aj so stavom príprav na blížiacu sa olympiádu. Limity zatiaľ splnili šestnásti športovci, ďalší šiesti môžu k nim ešte pribudnúť. „Čo je prioritne dôležité, Dukla bude tvoriť 50 percent slovenskej výpravy na letnej olympiáde,“ uviedol Galovič. Podľa neho majú medailové ambície minimálne traja z nich.

 

Ako najhorúcejšie želiezko v ohni označil úradujúceho majstra sveta v chôdzi Mateja Tótha, ktorý mal síce zdravotné problémy, ale posledný mesiac je už v plnej kondícii. Medailové ambície majú aj športový strelec Juraj Tužinský, Martina Hrašnová alebo rýchlostný kanoista Peter Gele. Prekvapiť môže aj osemnásťročný Jakub Grigar. Tento juniorský majster sveta sa nominoval na olympiádu len tento týždeň na majstrovstvách Európy vo vodnom slalome v Liptovskom Mikuláši.

 

„Presvedčil som sa na vlastné oči, že tá príprava je plánovitá aj pod prísnym dohľadom lekárov a postupuje podľa schválených tréningových plánov. Oboznámil som sa s podmienkami, ktoré naši športovci majú nielen z hľadiska materiálno-technického ale aj relaxačného. Podmienky sú na vysokej úrovni. Na základe toho, čo som videl dúfam, že k tým šestnástim športovcom, ktorí majú splnené limity pribudne aj ďalších šesť kandidátov a že ich nakoniec bude dvadsaťdva,“ komentoval stav príprav minister Gajdoš. „ Verím, že dosiahnu výrazné úspechy, z ktorých bude mať radosť nielen rezort obrany, pod ktorý Dukla patrí, ale celé Slovensko,“ dodal.


Richard Galovič poďakoval rezortu obrany za podporu štátnej športovej reprezentácie. „Podmienky pre našich športovcov sú nadštandardné a nič im nechýba na to, aby sa mohli pripraviť na úspešnú reprezentáciu našej krajiny na olympijských hrách,“ povedal.


Ako sa vyznal minister Peter Gajdoš, priestory Dukly sú mu blízke a dobre ich pozná. Ako študent vojenského gymnázia chodil plávať do susednej plavárne a v športovej hale sa ako karatista zúčastnil na majstrovstvách Slovenska juniorov. Dnes sa na tom istom mieste aspoň na chvíľu aktívne zapojil do tréningu mladých džudistov. „Šport v každom prípade čistí myseľ, pripravuje telo. Musí byť do toho ale vložené celé srdce. Ako som sa dnes presvedčil, naši vrcholoví športovci toto srdce pre Slovensko majú,“ skonštatoval na záver návštevy minister.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona