Minister obrany Sergej Šojgu vyhlásil najlepšie miesta na rekreáciu a cestovný ruch

NETKY.SK • 4 September 2020, 13:25 • 2 min
Minister obrany Sergej Šojgu vyhlásil najlepšie miesta na rekreáciu a cestovný ruch

MOSKVA - Prezident Ruskej geografickej spoločnosti a súčasne minister obrany Sergej Šojgu povedal, ktoré miesta v Ruskej federácii sa turistom oplatí navštíviť. Ako informuje RIA Novosti, podľa politika existujú v rozľahlom Rusku nádherné oblasti, kde sa dajú získať neuveriteľné zážitky.

slovakia

left justify in out

Podľa Sergeja Šojigu by mali cestovatelia na jeseň navštíviť Kamčatku, pretože práve v tomto období je neskutočne krásna. V zime sa dá lyžovať napríklad v pohorí Sayan, kde je jedna z najdlhších zjazdoviek v krajine (v blízkosti vodnej elektrárne Sayano-Shushenskaya, Chakaská republika).

 

 

Fanúšikovia tohto športu si taktiež zamilujú trasy v národnom parku Zigalga (Čeľabinská oblasť) či v prírodnom parku Ergaki (územie Krasnojarsk). Sneh je tu deväť mesiacov v roku, ale podnebie je pohodlnejšie ako vyššie v horách.

 

„V lete by sa malo splavovať po riekach," povedal Sergej Šojgu. „Nádherná športová činnosť. Alebo môžete sledovať veľryby na ostrovoch Shantar. Na jar - kde je možné zachytiť silný ľadový drift, kde sa prebúdza život. V tejto dobe sa oplatí ísť aj na rieku Jenisej, Lena. Tam, v tomto období, je dobré slnko, nad vodou stúpajú výpary, Lenské stĺpy sú v hmle. Veľmi pekné,“ doplnil Šojgu s nadšením.

 

 

Podľa prezidenta Ruskej geografickej spoločnosti sa takéto krásy v Európe nedajú vidieť, pretože tam na jar kvitnú len bledule a snežienky. Keď sa na jar roztopí ľad a pláva v riekach spolu s drevom, vtedy to krásne šumí a vyzerá neuveriteľne pôsobivo.

 

Sergej Šojgu nie je prvým úradníkom, ktorý sa snaží popularizovať domáci cestovný ruch a porovnávať so zahraničnou dovolenkou. Aj zástupca Štátnej dumy Viačaslav Volodin predtým vyzýval na dovolenku v Rusku: „Poďme na Krym, na Krasnojarské územie, dobrý odpočinok je aj na Volge. Počas tejto doby sa náš domáci cestovný ruch môže stať efektívnejším a atraktívnejším.“

 

 

Pozorovatelia poznamenávajú, že úradníci majú tendenciu odporúčať na rekreáciu svoje rodné miesta, na ktoré majú príjemné spomienky. Napríklad Sergej Šojgu sa narodil v malom meste Čadan v Tuve. Študoval v Krasnojarskom kraji. Vyacheslav Volodin je z regiónu Saratov, a preto vždy hovorí o Volge.

 

Kvôli pandémii bolo veľa krajín nevhodných na cestovanie, preto sa medzi Rusmi zvýšil dopyt po dovolenkách v Rusku. Súčasne mnohým bolo zrejmé, že doma, ako aj v zahraničí, je veľa zaujímavých miest na návštevu, vyjadril svoj názor Šojgu. Minister obrany Ruske federácie navyše považuje za dôležité pravidelne ukazovať a rozprávať o rôznych lokalitách v Rusku, aby ich turista chcel aj sám uvidieť na vlastné oči. 

 

 

 

   



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
ukraina
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies