Minister obrany prijal nemeckého veľvyslanca Bleickera

NETKY.SK • 5 September 2016, 16:15 • 2 min
Minister obrany prijal nemeckého veľvyslanca Bleickera

BRATISLAVA - Minister obrany SR Peter Gajdoš sa dnes stretol s veľvyslancom Spolkovej republiky Nemecko Joachimom Bleickerom.

slovakia

left justify in out

Hlavnou témou spoločného rokovania bolo predsedníctvo Slovenskej republiky v Rade Európskej únie, modernizačné projekty, ale aj samit NATO vo Varšave, z ktorého Slovensku vyplynula úloha vedúcej krajiny pre takzvaný Zverenecký fond NATO pre likvidáciu nevybuchnutej munície a improvizovaných výbušných zariadení pre Ukrajinu. Minister Gajdoš pri tejto príležitosti požiadal Nemecko o posúdenie možnosti poskytnutia ich príspevku.

 

"Nemecko patrí medzi našich najväčších spojencov na medzinárodnej úrovni. Sme partneri v rámci Európskej únie aj NATO a tým pádom máme pred sebou rovnaké výzvy či už v bezpečnostnej politike, alebo modernizácii," povedal minister obrany Peter Gajdoš. Ako ďalej dodal, Slovenská republika a Spolková republika Nemecko úspešne spolupracujú v oblasti vzdelávania, ktoré sa uskutočňuje prostredníctvom pravidelnej účasti príslušníkov Bundeswehru v kurzoch Akadémie ozbrojených síl v Liptovskom Mikuláši.

 

Na záver stretnutia informoval minister obrany Gajdoš veľvyslanca o septembrovom neformálnom stretnutí ministrov obrany v Bratislave, ktoré sa uskutoční počas slovenského predsedníctva v Rade EÚ a na ktoré bola pozvaná aj nemecká ministerka obrany Ursula von der Leyen.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies