Minister obrany odmenil reprezentantov VŠC Dukla Banská Bystrica z OH2016

NETKY.SK • 19 September 2016, 14:17 • 2 min
Minister obrany odmenil reprezentantov VŠC Dukla Banská Bystrica z OH2016

BRATISLAVA - Minister obrany Slovenskej republiky Peter Gajdoš odmenil členov Vojenského športového centra Dukla Banská Bystrica za reprezentáciu na OH 2016 v Riu de Janeiro.

slovakia

left justify in out

Minister Gajdoš na slávnosť prišiel na elektrickej dvojkolke (segway-pozn.), z ktorej sa stalo napokon jedno z prekvapení pre olympijského víťaza v chôdzi Mateja Tótha. "Matej mal na začiatku určité zdravotné problémy. Viem, že to bolo plné sebazaprenia, útrap a problémov, ktoré boli s tým spojené ešte pred vycestovaním na olympijské hry. Som nesmierne rád, že to nakoniec takto dopadlo. Mateja si o to viacej vážim, že je to príklad človeka, profesionálneho vojaka, bojovníka športovca, ktorý do toho vložil celé srdce. Som presvedčený o tom, že je príkladom nielen pre občanov Slovenskej republiky, ale určite aj pre našich vojakov," vyjadril sa minister obrany.

 

Okrem toho odmenil Tótha povýšením na vedúceho staršieho dôstojníka, zapožičaním hodnosti nadporučík a špeciálnymi vojenskými teniskami. "Darček poteší, je milý a úsmevný, ale to povýšenie je pre mňa veľká česť a podstatná záležitosť. Samozrejme, ide aj o sociálne zabezpečenie, plat, ale hlavne o tú vojenskú česť. Môžem prešívať strieborné gombíky na dôstojnícku hodnosť," povedal Tóth.

 

Úspešným reprezentantom odovzdal minister aj pamätné plakety a bližšie nešpecifikovaný finančný bonus. K úspešnej spolupráci VSČ Dukla Banská Bystrica a ministerstva obrany sa vyjadril aj prezident Dukly Richard Galovič: "Chcel by som sa poďakovať za systematickú a dlhodobú podporu športu v našom rezorte. Potešil ma ministrov záujem o finálnu časť prípravy na OH. Zlatá medaila je splnením sna pre celú generáciu našich športovcov. Maťova medaila je 22 medailou v histórii Dukly, čo len potvrdzuje to, že práve naša Dukla je nosným pilierom športovej reprezentácie našej krajiny."

 

Minister obrany si na záver prevzal z rúk Galoviča podpísaný dres členov VSČ Dukla Banská Bystrica z OH 2016.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona