Minister obrany Naď sa stretol s americkým chargé d'affaires Nicholasom Nambom. O čom spolu hovorili?

NETKY.SK • 27 Júl 2022, 06:00 • 2 min
Minister obrany Naď sa stretol s americkým chargé d'affaires Nicholasom Nambom. O čom spolu hovorili?

BRATISLAVA - Šlo o prvé vzájomné stretnutie od nástupu N. Namba do funkcie.

slovakia

left justify in out

Bilaterálna spolupráca v oblasti obrany a bezpečnosti medzi Slovenskom a Spojenými štátmi americkými, aktuálna situácia na Ukrajine, spoločný postup spojencov pri zabezpečovaní jej podpory pri obrane voči agresii Ruska, ako aj posilnenie kolektívnej obrany NATO boli nosné témy dnešného rokovania ministra obrany Jaroslava Naďa a chargé d'affaires Veľvyslanectva USA na Slovensku Nicholasa Nambu.  

 

Prečítajte si aj: Minister Korčok: „Nesmieme podľahnúť ilúzii, že za vysoké ceny môže niekto iný ako Putin." Aké dobré správy má pre Slovákov?

 

img

 

Minister Naď pri tejto príležitosti ocenil kvalitu a rozvoj spolupráce so Spojenými štátmi, ako aj rozsah participácie USA na mnohonárodnej jednotke NATO pôsobiacej na Slovensku.

 

„Konflikt na Ukrajine úplne zmenil perspektívu medzinárodnej bezpečnosti. Som veľmi rád, že máme spoľahlivých partnerov, ktorí vyslaním svojich vojakov významne podporili obranyschopnosť Slovenska tak personálom, ako aj technikou, ktorou naše ozbrojené sily nedisponujú,“ uviedol Jaroslav Naď.

 

img

 

Americký chargé d'affaires Nicholas Namba v tejto súvislosti označil rýchlu reakciu Slovenska na inváziu Ruskej federácie na Ukrajinu za inšpiratívnu, pričom ocenil schopnosť efektívnej koordinácie naprieč spojencami v rámci celého NATO. Ako pozitívny vníma tiež rozvoj vzájomných bilaterálnych vzťahov oboch krajín, ktoré sa dostávajú na novú úroveň. 

 

Zo sveta: Aké výnimky pre nás v Bruseli vyjednal minister hospodárstva Richard Sulík?



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ida Zeleznikova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona