Minister obrany Guttenberg odstúpil pre plagiátorský škandál

NETKY.SK • 1 Marec 2011, 13:11 • 2 min
Minister obrany Guttenberg odstúpil pre plagiátorský škandál

Minister obrany Guttenberg odstúpil pre plagiátorský škandál

slovakia

left justify in out

Nemecký minister obrany Karl-Theodor zu Guttenberg, zapletený do plagiátorského škandálu, dnes odstúpil z funkcie. Ako povedal, cíti, že už nemôže ďalej vykonávať svoje povinnosti ministra.  
      Guttenberg (39) bol najpopulárnejším členom kabinetu Angely Merkelovej. Podľa obvinení sa pri písaní svojej dizertačnej práce dopustil plagiátorstva, keď na viac ako 80 miestach vo svojej práci použil pasáže zo zdrojov, ktoré neuviedol v zozname literatúry.
      Univerzita v Bayreuthe mu minulý týždeň doktorský titul odobrala. Guttenberg pripustil "závažné chyby", odmietol však, že by vedome podvádzal.
      Svoju dizertáciu odovzdal v roku 2006 a o rok neskôr na jej základe získal právnicky titul. Obvinenia z plagiátorstva zverejnil vo februári denník Süddeutsche Zeitung, ktorý citoval brémskeho profesora práv Andreasa Fischera-Lescana.
      Merkelová Guttenberga obhajovala. Podľa analytikov bol tento politik dôležitý pre nádeje konzervatívnej strany dosiahnuť úspech v nadchádzajúcich voľbách v troch spolkových štátoch.

Zdroj: TASR/Reuters



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies