Minister obrany Gajdoš chce zvyšovať počet príslušníkov aktívnych záloh

NETKY.SK • 23 Máj 2017, 14:55 • 2 min
Minister obrany Gajdoš chce zvyšovať počet príslušníkov aktívnych záloh

SEREĎ - Výstavbou pontónového mosta, ktorý by v prípade povodní mohol pomôcť pri záchrane ľudí a majetku, ale aj nasadením v mínovom poli dnes v Seredi pokračoval výcvik aktívnych vojenských záloh.

slovakia

left justify in out

Na pilotnom projektu sa zúčastnilo 37 ľudí, medzi ktorými boli vojaci v zálohe i piati absolventi dobrovoľnej vojenskej prípravy. Cvičenie si bol dnes pozrieť aj minister obrany Peter Gajdoš (nominant SNS), ktorý ocenil pripravenosť vojakov v zálohe.

 

Je vidieť, že im výcvik naozaj niečo dal a v prípade potreby sa dajú nasadiť na plnenie úloh pri pomoci civilnému obyvateľstvu. Som nesmierne rád, že všetkých 37 ľudí, ktorí začali výcvik, v ňom aj pokračujú a verím tomu, že ho úspešne aj ukončia. Potom budeme môcť z tohto pilotného projektu spraviť závery a prijať opatrenia na skvalitnenie výcviku a eventuálne pripraviť aj novelu príslušného zákona,“ skonštatoval Gajdoš.

 

Ozbrojené sily (OS) SR začali tento rok s výcvikom vojakov v zálohe prvýkrát od roku 1993. Minister obrany verí, že počet príslušníkov aktívnych záloh, aj ich špecializácia, sa bude postupne rozrastať. V budúcom roku by malo na výcvik nastúpiť ďalších 250 vojakov.

 

„Počítame s prípravou v chemických a delostreleckých odbornostiach. Aktívne zálohy chceme využívať hlavne na zabezpečenie pomoci v mierovej situácii, ale v každom prípade ich pripravujeme aj na tú najdôležitejšiu úlohu a tou je obrana Slovenskej republiky a zabezpečenie bezpečnosti našich občanov,“ doplnil Gajdoš.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona