Minister obrany ČR navštívil českých vojakov v Afganistane

NETKY.SK • 14 December 2014, 15:47 • 2 min
Minister obrany ČR navštívil českých vojakov v Afganistane

PRAHA/KÁBUL - Minister obrany ČR Martin Stropnický navštívil počas víkendu českých vojakov v Afganistane a stretol sa aj so svojím afganským rezortným kolegom Anajatulláhom Nazarím i s viceprezidentom Abdarom Rašídom Dóstumom.

slovakia

left justify in out

Minister vojakom do Kábulu a na základňu v Bagrame priviezol ako vianočný dar stolový futbal, ale aj nealkoholické "šampanské", klobásy, syry či medovník.
      

Stropnický si v Bagrame okrem iného prezrel výzbroj českých vojakov a zaujímal sa o ich názory na kvalitu výstroje a výzbroje.
      

Ako upozornili české médiá, návšteva sa uskutočnila v čase stupňujúcich sa útokov hnutia Taliban na koaličných vojakov, ako aj predstaviteľov miestnych vládnych orgánov.
      

Vyšší počet útokov podľa niektorých českých vojakov súvisí so sťahovaním spojeneckých vojsk, ktoré budú mať od roku 2015 už len status podporných síl. Bojové operácie už budú plne v kompetencii afganských jednotiek. Povstalci tak majú širšie pole pôsobnosti a sťahujú sa bližšie k veľkým mestám a základniam.
      

Českí vojaci v Afganistane pôsobia v strážnej rote alebo v americkej vojenskej nemocnici. Sú tam aj logistici, meteorológovia a vojaci, ktorí pripravujú budúcich pilotov vrtuľníkov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona