Minister Mikulec je presvedčený, že obvinenie voči Kovaříkovi bolo účelové

NETKY.SK • 1 September 2021, 11:54 • 2 min
Minister Mikulec je presvedčený, že obvinenie voči Kovaříkovi bolo účelové

BRATISLAVA - Roman Mikulec reagoval na odstúpenie Policajného prezidenta Petra Kovaříka.

slovakia

left justify in out

Mikulec poďakoval Kovaříkovi na sociálnej sieti a vyjadril sa, že si ho váži. "Vážim si rozhodnutie policajného prezidenta. Vážim si to, že pristúpil k takémuto kroku napriek tomu, že som, rovnako ako on, presvedčený, že sa nedopustil žiadneho protiprávneho konania. Moju dôveru má a vždy mal."

 

Súvisiaci článok: REPORTÁŽ: Peter Kovařík končí na poste policajného prezidenta!

 

Skutočnosť, že sa rozhodol z funkcie odísť preto, aby chránil česť a dôveryhodnosť Policajného zboru, podľa Mikulca svedčí o jeho vysokom morálnom kredite, snahe chrániť Policajný zbor a ísť príkladom pre jeho príslušníkov.

 

"Vnímam toto rozhodnutie ako skutočné štátnické gesto a vážim si Petra Kovaříka aj ako prezidenta Policajného zboru, aj ako človeka. Vážim si jeho rozhodnutie o to viac, že mám zásadné pochybnosti o obvinení, ktoré mu bolo vznesené a som presvedčený, že toto obvinenie bolo účelové."



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies